1. Haberler
  2. Gündem
  3. İki Öğretmene ÇEDES Soruşturması Açılmıştı: Laiklik Meclisi’nden Mersin Eğitim Müdürlerine Suç Duyurusu

İki Öğretmene ÇEDES Soruşturması Açılmıştı: Laiklik Meclisi’nden Mersin Eğitim Müdürlerine Suç Duyurusu

featured
service

Yapılan suç duyurusunda, şu ifadelere yer verildi:

“ÇEDES Projesi, okullarda resmi ve zorunlu olarak uygulanan din derslerinin dışında bir program olup öğrencilerin katılımı zorunlu olmadığı gibi, katılacak öğrenciler için velilerinden onay alınması Anayasa hükmü gereğidir. Bu hükme uygun hareket ettikleri anlaşılan öğretmenler hakkında disiplin soruşturması açılması ve haklarında ceza uygulanması Anayasa’nın ihlali niteliğindedir. Bu itibarla, Anayasa hükmüne aykırı davranan görevliler görevlerini kötüye kullanmışlardır, dolayısıyla haklarında yasal suç soruşturması yapılmalı ve kamu davası açılmalıdır.

Şikayet edilen şüpheliler, Anayasa’nın emredici hükümlerine aykırı davranmışlar, görevlerinin gereğini yaparak öğrenci velilerini uyaran öğretmenler hakkında yasalara aykırı şekilde ve keyfi olarak disiplin işlemi yaptırmışlar ve ayrıca ceza vererek mağduriyetlerine neden olmuşlardır. ÇEDES projesine öğrencilerin katılımı ancak velilerinin izni ile mümkün olmasına rağmen, buna uygun hareket eden öğretmenler hakkında hukuksuz ve hakkaniyete aykırı şekilde cezalandırma yoluna gitmişlerdir. Üstelik, okullarda görev ve sıfatı belirsiz kimi diyanet görevlileri ve hatta bazı cemaat ve tarikatların görevlendirdikleri kişilerin rastgele bir şekilde bu eğitimi verecekleri yolunda iddialar da ortada bulunmaktadır.

Uzmanlığı belirsiz, eğitmen özelliği bulunmayan, imam, müezzin vb. kişilerin bu değerler eğitimi için hiç uygun olmadıkları da ortada iken, velileri uyararak görevlerini yapan öğretmenlerin cezalandılmaları, hakkın kötüye kullanılması olduğu gibi, görevi kötüye kullanma suçunu oluşturur. Bu nedenlerle görevlerini kötüye kullanan şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunma zorunluluğu hasıl olmuştur.

Yasal görevlerini yapan öğretmenlerin bu davranışlarını 657 sayılı Devlet Memurlar Yasası’nın ihlali sayarak, öğretmenler hakkında Anayasa’nın 2. ve 24.maddesi hükümlerine aykırı şekilde, keyfi ve hukuksuz olarak disiplin cezası uygulayan şikayet olunan görevlilerin eylemlerinde TCK’nın 257/1.maddesinde belirtilen görevi kötüye kullanma suçunun tüm unsurları gerçekleşmiş olmakla, Savcılık makamınca haklarında suç soruşturması yapılması, iddianame düzenlenerek kamu davası açılması ve cezalandırılmalarına karar verilmesi için gereği arz olunur.”

Kaynak: ANKA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İki Öğretmene ÇEDES Soruşturması Açılmıştı: Laiklik Meclisi’nden Mersin Eğitim Müdürlerine Suç Duyurusu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz