İsrail’in Gazze’deki Aşı Kampanyası Sırasında Gerçekleşen Saldırı

Gazze Şeridi’nde, çocuk felci aşı kampanyasının başlangıcına kısa bir süre kala düzenlenen İsrail saldırısında 3 kişinin yaşamını yitirdiği ve birçok kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyindeki El-Ehli Baptist Hastanesi çevresini hedef alan bir saldırı düzenledi. Bu olay, Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mülteciler için Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) işbirliğiyle 12 Eylül’e kadar sürecek olan aşı kampanyası esnasında gerçekleşti. Ateşkes Çağrısına Yanıt Verilmedi

İsrail gün boyunca süren aşı kampanyası sırasında, sağlık ekiplerinin aşı çalışmalarını güvenle yürütebilmesi ve ailelerin güvenli bir şekilde aşıya erişimi için ateşkes uygulama çağrılarına duyarsız kaldı.

Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, saldırının ardından yaptığı açıklamada, “El-Ehli Baptist Hastanesi laboratuvarının bitişiğindeki araziyi hedef aldı. Üç Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve birçok kişinin yaralandığını doğruluyoruz,” dedi.

Hamas, saldırının “İsrail’in hastaneleri ve sivil yapıları hedef alma arzusu olarak” nitelendirdi ve uluslararası topluma bu tür suçlara karşı önlem alma çağrısı yaptı.

Han Yunus kentinde başlatılan çocuk felci aşı kampanyasının Teknik Komite Başkanı Mecdi Zuheyr, düzenlediği basın toplantısında, “Çocuk felcine karşı aşı kampanyasına başladık. Hedefimiz, Gazze Şeridi genelinde çocukların yüzde 90’ından fazlasına ulaşmak,” şeklinde bilgi verdi.

Bu trajik olay, Gazze’deki çatışmaların sivil hayat üzerindeki olumsuz etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Exit mobile version