Kolombiya Devlet Başkanı Petro’dan Elon Musk’a Sert Eleştiriler

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, Elon Musk’ı sosyal medya platformu X’in sahibi olarak sert bir şekilde eleştirerek Nazi yanlısı ilan etti. Quindio yönetim bölgesinde yapılan konuşmada, son dönemde özellikle solcu Güney Amerikalı liderlerin hedefinde olan Musk’a dikkat çekti.

Petro, dünya çapındaki sosyal medya platformlarının en zenginler tarafından satın alındığını belirterek, “Elon Musk isimli Nazi yanlısı bir adam var” ifadesini kullandı. Ayrıca Musk’ın X’teki hesabını istediği an kapatma yeteneğine sahip olduğunun altını çizdi.

Musk, siyasi yorumlarıyla dikkat çekerken, ABD Başkanı Joe Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro gibi isimleri hedef alıyor. 53 yaşındaki iş insanı, yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinde Donald Trump’a destek açıklamış, Harris’i ise çeşitli eleştirilerle hedef almıştır.

Venezuela’da 28 Temmuz’da yapılan devlet başkanlığı seçiminde zafer kazanan Maduro, Musk’ı “Venezuela’nın baş düşmanı” olarak tanımlamıştır. Musk, bu seçimin hileli olduğunu öne sürerken, Maduro’dan gelen tepkiyle “Kavga mı istiyorsun Elon Musk? Ben hazırım!” şeklinde yanıt almıştır.

Maduro ayrıca, ülkedeki seçim sistemine yönelik hacker saldırısının arkasında Musk’ın olduğuna inandığını ifade etti. Musk ise, Maduro’ya yönelik yanıtında, düelloyu kazanması durumunda Maduro’dan diktatörlükten istifa etmesini ve onu uzaya gönderme teklifinde bulundu.

Exit mobile version