1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: “Kaçırılan eserleri yüzde 100’e yakın başarıyla ülkemize geri getiriyoruz”

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: “Kaçırılan eserleri yüzde 100’e yakın başarıyla ülkemize geri getiriyoruz”

featured
service

Kaçakçılıkla mücadelede vatandaşların farkındalığının artırılmasının önemine değinen Ersoy, “Kaçakçılıkla mücadelede en önemli silahımız vatandaşımızın etkin şekilde dahil olmasıdır. Kolluk kuvvetlerimizin çabası ve kaçakçılıkla mücadele daire başkanlığımızın çalışmaları sayesinde kaçırılan eserleri geri getiriyoruz” dedi.

Eserlerin iade sürecinde eskiden yıllarca süren ve milyonlarca dolar maliyetle yürütülen işlemlerin, günümüzde 7-8 ay gibi kısa bir sürede ve daha az maliyetle tamamlandığını belirten Ersoy, “Artık alıcıları yıldırarak kaçakçılığı engellemeye çalışıyoruz ve bunda da başarılı oluyoruz” diye konuştu.

Bakan Ersoy, dünyanın artık izinsiz alınan Anadolu kökenli eserlerin er ya da geç Türkiye’ye geri döneceğinin farkında olduğunu belirtti. Amerika’daki bir müzede sergilenen antik mermer başın, yabancı bir koleksiyonerin vefatından sonra çocukları tarafından Türkiye’ye gönüllü olarak iade edilmesi buna bir örnek olarak gösterildi.

Bakan Ersoy, Türkiye’de koruma altına alınan eserlerin sergilendiği ‘Kaçış Yok’ sergisinin 29 Eylül’e kadar ziyaret edilebileceğini açıkladı. Serginin, yurt dışına kaçırılan eserlerin geri getirilmesinde farkındalık yaratmayı amaçladığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: “Kaçırılan eserleri yüzde 100’e yakın başarıyla ülkemize geri getiriyoruz”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz