1. Haberler
  2. Gündem
  3. Lviv’e Yapılan Füze Saldırısı: 5 Ölü, Çok Sayıda Yaralı

Lviv’e Yapılan Füze Saldırısı: 5 Ölü, Çok Sayıda Yaralı

service

Rus ordusunun Ukrayna’nın Lviv kentine düzenlediği füze saldırısında 5 kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralandı. Bu durumu, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, X sosyal medya hesabından açıkladı.

Zelenskiy, saldırının sivil altyapıya yönelik olduğunu belirterek “Mevcut bilgilere göre, saldırı sonucu biri çocuk, toplamda 5 kişi öldü, 30’dan fazlası yaralandı.” ifadesini kullandı. Ayrıca, “Şehirdeki sıradan konut binaları, okullar ve tıbbi tesisler hasar gördü.” açıklamasını yaptı.

Bunun yanı sıra, Lviv dışında Kriviy Rig kentine de füze saldırısı düzenlendiği ve bu saldırıda da 5 kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırıları “terör eylemleri” olarak nitelendiren Zelenskiy, dünya genelinde Ukrayna’ya daha fazla destek sağlanması için çağrıda bulundu.

Lviv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Maksim Kozitskiy, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıdan sonra 38 kişinin yaralandığını bildirdi. Aynı zamanda, Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı da, başkent Kiev’e yönelik İHA saldırısı tehlikesinin sürdüğünü duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Lviv’e Yapılan Füze Saldırısı: 5 Ölü, Çok Sayıda Yaralı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz