MEB’den yeni müfredat açıklaması: Yabancı dil çalışmamız yok

MEB’den yeni müfredat açıklaması: Yabancı dil çalışmamız yok

Çocuk Vakfı’ndan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne eleştiri: İkinci yüzyılının en büyük hayal kırıklıklarından olabilir

“Şu an bize gelen teklifler 26 dersi kapsıyor” diyen Demirli, yeni müfredat sisteminde henüz yabancı dile yönelik çalışmaların bulunmadığını belirterek, müfredata kademeli olarak 4 yılın sonunda tüm sınıflarda geçileceğini açıkladı.

Müfredatta bazı derslerdeki içeriklerin yoğun olduğunun tespit edildiğini ve buna yönelik raporlar sunulduğunu söyleyen Demirli, sadeleştirme yaptıklarını ifade etti. Yeni müfredat ile özgün ve beceri temelli bir yaklaşıma geçildiğini kaydeden Başkan Demirli, öğrencilerin becerileri hayata geçirirken de erdemli insan olarak, milli ve manevi değerler başta olmak üzere öğrendiklerini insanlığın iyiliğine kullanmasını hedeflediklerini aktardı.

Demirli, bunun sadece bir sadeleştirme olmadığını aynı zamanda bir yaklaşım değişimini de beraberinde getirdiğini belirtti. Çocukların gerekli becerileri, kendilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak, toplumun ve dünyanın yeni ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlamalarına zemin oluşturulduğunu söyleyen Demirli müfredata kademeli olarak 4 yılın sonunda tüm sınıflarda geçileceğini belirtti.

Demirli, yeni eğitim müfredatıyla ilgili açıklamalarına şöyle devam etti

“Milli eğitim kalite çerçevesi çalışmalarından itibaren, izleme ve değerlendirme çalışmaları süre gelmekteydi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konudaki müktesebatı oldukça geniştir. İlgili genel müdürlükler başta olmak üzere Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nı da bu çalışmalara dahil ettiğimiz zaman çok sayıda birliktelikler yaşandı. Akademisyenler, milli eğitim uzmanları, öğretmenler, veliler ve diğer süreç içerisindeki tüm izlemelere baktığımızda bu çalışmaları bu programın geliştirilmesinin zemini olarak ifade edebiliriz. Çok sayıda rapor var bu bağlamda o raporların da ortaya çıkardığı yaklaşımları yeni müfredatımıza yansıtmaya gayret gösterdik. Çok sayıda sivil toplum örgütü, eğitimle ilgili paydaşımız, üniversiteler, bunlar resmi raporlar şeklinde de bizlere sundu ve aynı zamanda vatandaşlarımız da kendileri doğrudan bizzatihi bireysel görüşlerini bize sundular. 67 bin 284 görüş geldi, biz bunları anlık her gün tasnifleyerek ilgili genel müdürlüklerle paylaştık. Kendi uzmanlarımız ve komisyonlarımızla paylaştık. Değerlendirmelerini günlük yaptık. Askı sürecinde dahi biz bu değerlendirme toplantılarımızı ve programlara yansıtma çalışmalarımızı kesmedik.

Exit mobile version