1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mersin’de 11 kişinin hayatını kaybettiği kazanın bilirkişi raporu çıktı: Tek ve asli kusurlu otobüs şoförü

Mersin’de 11 kişinin hayatını kaybettiği kazanın bilirkişi raporu çıktı: Tek ve asli kusurlu otobüs şoförü

featured
service

Mersin’de 10 kişinin öldüğü kazada otobüs şoförü: Zemin ıslaktı, hakimiyetimi kaybettim

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen uzman bilirkişiler tarafından hazırlanan ön raporda, “bölgede yapılan inceleme, hava koşulları, trafik seyri ve kazanın meydana gelme durumu” göz önünde bulundurularak otobüs şoförü Ali G.’nin kazadaki tek ve asli kusurlu taraf olduğu açıklandı. Raporda, otobüs şoförünün “yolun ve havanın gerektirdiği hız şartlarına uymadığı” gerekçesiyle asli kusurlu olduğu kaydedildi.

Bilirkişi heyeti, kazaya ilişkin incelemelerini titizlikle sürdürürken, otobüsün teknik ve işlevsel anlamda eksiklik olup olmadığına dair ek bir inceleme başlatılması için Başsavcılık tarafından bir bilirkişi heyeti daha görevlendirildi. Bu kapsamda, otobüsün mekanik aksamı ve diğer teknik unsurlarının detaylı bir şekilde inceleneceği belirtildi.

9360982.jpg

Tutuklu otobüs şoförü Ali G.’nin savcılık ve emniyetteki ifadelerine ulaşıldı. Diyarbakır’dan 26 Mayıs saat 10.30 sıralarında İstanbul’a doğru yola çıktıklarını belirten Ali G., kazanın meydana geldiği anları şöyle anlattı:

“Ben araçta ikinci şoför olarak yer alıyordum. Akşam saat 16.00’ya kadar aracı ilk şoför kullandı. Daha sonra o dinlenmeye gidince yerine ben geçtim. Adana’da bazı yolcuları indirdik. Adana gişelerini geçtikten bir süre sonra ne olduğunu anlayamadan otobüs kaymaya başladı. Direksiyonu toparlayamadım, otobüsün hakimiyetini kaybettim. Araç yan yattı. Bu şekilde kayarak karşı tarafa geçtim. Diğer arabalara çarptığımı bile anlayamadım.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mersin’de 11 kişinin hayatını kaybettiği kazanın bilirkişi raporu çıktı: Tek ve asli kusurlu otobüs şoförü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz