MGM hava durumu raporu: Dikkat yağışlar devam ediyor!

MGM hava durumu raporu: Dikkat yağışlar devam ediyor!

Sıcaklık ve Rüzgar Durumu

Meteoroloji’nin yayımladığı son raporda, ülkemizin genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Marmara’nın kuzeyi, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in kıyı illeri, Ardahan, Kars ve Hakkari çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Çorum, Tokat, Amasya, Samsun, Ordu ve Yozgat’ta ise yağışların yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor.

( = window. || []).push({});

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde ise normallerin üzerinde seyredeceği öngörülüyor. Rüzgar, genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda ise kuvvetli (40-60 km/saat) esecek.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Bugün akşam saatlerinde (Salı) Çorum, Tokat, Amasya, Samsun, Ordu ve Yozgat çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgar esmesi bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayanların, rüzgarın yol açabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Exit mobile version