Motokurye Ata Emre Akman’ın katilinden pişkin savunma: Alkolün etkisiyle…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk celsede, hakkında “tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan dava açılan E.Ö, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade verdi. Hakkında “tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye azmettirme” suçundan dava açılan sanık baba Orhan Ö, maktul Ata Emre Akman’ın babası emekli albay Erol Akman, annesi Zuhal Akman ve taraf avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Savunmasını yapan E.Ö, kendisini babaannesinin büyüttüğünü belirtti. Sanık E.Ö, babasının önceden birlikte yaşadığı Sultan D. ile 2013’te çeklerinin çalınması nedeniyle anlaşmazlık yaşamaya başladıklarını iddia etti.

Sultan D’nin evini taşladığına dair hakkında şikayet bulunduğunu kaydeden E.Ö, “Ancak böyle bir eylem gerçekleştirmedim. Sultan’ın babamın beni yönlendirmesiyle kendisine küfrettiğim beyanları gerçek dışıdır. Sultan’la ilgili olarak babamla özel bir konuşma ya da görüşmemiz olmadı” dedi.

Olay günü babası ve onun arkadaşlarıyla önce Edremit Körfezi’ne, ardından bazı lokantalara gittiklerini ifade eden E.Ö, gün boyu yaklaşık 20 bira içtiğini anlattı.

O gece 23.30 gibi babasıyla evlerine geldiklerini, onun sızıp kaldığını kendisinin ise balkonda sigara içtiğini dile getiren E.Ö, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sultan’ın kızı Hazel’in attığı mesajı gördüm. Sultan’ın sürekli olarak babama ve bana hakaret etmesi ve bizimle uğraşması aklıma geldi. Ben sürekli bıçak taşırım. Bunun üzerine masa üzerinde duran bıçağı alıp çıktım. Yolda elime taş da aldım. Alkolün etkisiyle bir kısmını düşürdüm, kalanları da bıraktım. Daha sonra binaya genç birinin girdiğini gördüm. Çıkışta bu şahsa Sultan’ın evine niye geldiğini sordum. Bana, ‘Motorla mendil satıyorum görmüyor musun?” dedi. ‘Sultan D’ye mi geldin?’ deyince, ‘Ebru Gündeş’e, Ebru Yaşar’a geldim.’ dedi. ‘Niye benimle tersleşiyorsun?’ dedim. Bu aşamadan sonraki kısımları hatırlamıyorum. Bıçağı bir defa salladığımı hatırlıyorum. Sonrasında elimdeki kanları gördüm. Giderken de bıçağı atmışım.”

Mahkeme başkanının, maktule 25 defa bıçak salladığını ve 15’inin isabet ettiğini söylemesi üzerine E.Ö, “Ben her ne kadar 25 defa bıçak sallamışsam da o gün o hisse beni neyin sevk ettiğini hatırlamıyorum.” yanıtını verdi.

E.Ö, 12 yaşından beri alkol kullandığını bildirerek, olay öncesi babasının kendisini Sultan D. ya da onun evine gelen kişilere yönelik bir yönlendirmesinin olmadığını sözlerine ekledi.

Sanık Orhan Ö. de Sultan D. ile bir süre dini nikahlı yaşadıklarını, bir çocukları olduğunu ve ayrıldıklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Motokurye Ata Emre Akman’ın katilinden pişkin savunma: Alkolün etkisiyle…

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz