1. Haberler
  2. Gündem
  3. Olaylı derbiye hapis istemi geldi

Olaylı derbiye hapis istemi geldi

featured
service

İddianamede, stadyum müdürü Ali Çelikkıran “müşteki”, futbolcular Jaden Quinn Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş, Fenerbahçe Kulübü doktoru Ertuğrul Karanlık, eski Fenerbahçe yöneticisi Hulusi Belgü ve teknik direktör İsmail Kartal’ın oğlu Emre Kartal “şüpheli” olarak yer aldı. İddianamede 5 şüpheli için “vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına neden olacak şekilde kasten yaralama” ve “spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar verilmesi” suçlarından 2 yıl 3 ay ile 6 yıl 9 ay arasında hapis cezası talep ediliyor.

19 Mayıs’ta RAMS Park Stadyumunda oynanan müsabakanın ardından, Fenerbahçe teknik heyeti, yöneticileri ve futbolcularının galibiyet sevincini yaşamak üzere sahaya girmesi sonrasında olayların çıktığı belirtiliyor. Galatasaray Spor Kulübü ve yöneticilerinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, sahadaki polis memurlarının yaka kamera kayıtlarının sessiz olduğu ifade edildi.

İddianamede, stadyum müdürü Ali Çelikkıran’ın sağlık raporlarında boyun kırığı olduğu belirtilmiş. İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğü raporuna göre, Çelikkıran’daki C5 vertebra spinöz proçes kırığı, yaşamını tehlikeye sokmayan ancak hafif nitelikte ve orta derecede etkisi olan bir yaralanma olarak tanımlandı. Olayların ardından şüphelilerin fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek Çelikkıran’ı darp ettiği ifade edildi. Hulusi Belgü’nün, olay sırasında Çelikkıran’ı arkasından gelip saçını çektiği ve sırtına vurduğu da belirtiliyor.

Öte yandan, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve diğer bazı Fenerbahçeli yöneticiler hakkında “spor alanlarında taşkınlık yapılması”, “hakaret”, “işyeri dokunulmazlığını ihlal etme” gibi suçlardan takipsizlik kararı verildi. Selahattin Baki’nin, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Eray Yazgan’a hakaret ettiği iddiasıyla ilgili dosya ise uzlaştırma bürosuna gönderildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Olaylı derbiye hapis istemi geldi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz