1. Haberler
  2. Gündem
  3. Osmaniye’de ormanlık alanlara giriş yasakları 15 Haziran’da başlıyor

Osmaniye’de ormanlık alanlara giriş yasakları 15 Haziran’da başlıyor

featured
service

Osmaniye Valiliği, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla önemli bir adım attı. 15 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığı açıklandı. Bu karar, orman yangınlarının önlenmesi ve doğal yaşamın korunması adına büyük önem taşıyor.

Ormanlık alanların çevresinde, çevresinden ya da içinden geçen yollarda, orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak da yasaklandı. Ayrıca, orman içi ve kenarında her türlü yanıcı, parlayıcı, patlayıcı, tutuşturucu atık malzeme bırakılması yasaklandı. Bu, orman yangınlarının önlenmesi ve doğanın korunması için kritik bir önlem.

Yasaklar sadece ormanlık alanlarla sınırlı kalmıyor. Orman içi ile bitişiği, ormanla ilişiği olmayan köy-mahalle de dahil olmak üzere anız, bağ-bahçe, zeytinlik, tarla temizliğinden meydana gelen dalların her türlü bitki örtüsünün yakılması da yasaklandı. Bu, orman yangınlarının önlenmesi ve çevrenin korunması için alınan geniş kapsamlı bir önlem.

Ancak, tüm bu yasaklara rağmen, bazı belirli alanlara girişler serbest bırakıldı. Bu alanlar arasında Seyir Tepesi, Olukbaşı A tipi mesire yeri, Ergenekon Meydanı, Çiftmazı Tabiat Parkı, Karanlıkdere, Zorkun Şenlik Tepesi, Karatepe Aslantaş Milli Parkı, Sumbas-Döğenli C tipi mesire yeri, Savrun-Kokar C tipi mesire yeri ve Kadirli Taputepesi B tipi mesire yeri bulunuyor.

Bu karar, Osmaniye Valiliği’nin orman yangınlarının önlenmesi ve doğanın korunması için alınmış olduğu bir tedbirdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Osmaniye’de ormanlık alanlara giriş yasakları 15 Haziran’da başlıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz