Putin, Ankara’da Başarıyla Gerçekleşen Takas Operasyonunu Karşıladı

Putin, Ankara’da Başarıyla Gerçekleşen Takas Operasyonunu Karşıladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından gerçekleştirilen bir takas operasyonuyla Ankara’dan dönen kişileri Moskova’daki Vnukovo Havalimanı’nda karşıladı.

Havalimanında, takasla geri dönenlerin uçaktan inmesini bekleyen Putin, onları tek tek tebrik etti. Uçaktan inen kişilere elini sıkan Putin, ardından kırmızı halı üzerinde havalimanı binasına yöneldi ve burada bir konuşma yaptı.

Putin, bu kişilerin Rusya’ya verdikleri yemine sadık kaldıklarını belirterek, onlara teşekkür etti. Kendilerine devlet nişanı verileceğini de sözlerine ekledi.

Putin’in bu önemli karşılamasına, Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Müdürü Aleksandr Bortnikov ve Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Sergey Narışkin de katıldı. Ayrıca, Rusya Muhafız Alayı da bu karşılamada yer aldı.

Bugün gerçekleştirilen bu operasyon, MİT tarafından yürütülen son dönemlerin en geniş kapsamlı takas operasyonu olarak kaydedildi. Bu kapsamda, ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus’ta bulunan toplam 26 kişinin karşılıklı değişimi sağlandı.

Exit mobile version