Sivas’ta yolcu otobüsü devrildi: 24 yaralı! ‘Soğukkanlı davranmasam hepimiz ölmüştük’

Sivas’ta yolcu otobüsü devrildi: 24 yaralı! ‘Soğukkanlı davranmasam hepimiz ölmüştük’

Ankara’dan hareket edip Van’a gitmekte olan Yeşil Erciş firmasına ait Cafer Kılıç’ın idaresindeki 02 KD 571 plakalı yolcu otobüsü, karşıdan gelen bir otobüsün hatalı sollamaya çıkarması sonucu yoldan çıkarak devrildi.

İhbar üzerine olay yerine İmranlı Arama Kurtarma Ekibi (İMAYKUT) ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazada yaralanan 24 yolcu, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla İmranlı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Yolcuların hayatını kurtarmak için kaza yapmak zorunda kaldığını belirten şoför Cafer Kılıç, “Seyir halindeyken gittiğim istikamette yol yapımı vardı. Karşıdan bir araç geliyordu. Bize vurmasın diye mecburen aracı şarampole çevirdim. Tek şeritli yolda sollama yaparken bu kadar insanı öldürüyordu. Aracı şarampole yan yatırdım. Herkesin canını kurtardım. Muavinim yanımdaydı. O kadar soğukkanlı davranmasam kesinlikle hepimiz ölmüştük. Şükürler olsun ölen olmadı. Kazaya sebep olan otobüs durmayarak devam etti. Yetkili arkadaşlara da şikayette bulunduk. O sürücünün bulunmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version