1. Haberler
  2. Gündem
  3. Son altı ayda 25 motokurye hayatını kaybetti

Son altı ayda 25 motokurye hayatını kaybetti

featured
service

Yaşanan bu ölümler, özellikle İstanbul, İzmir, Adana, Samsun, Kahramanmaraş, Kocaeli ve Kayseri illerinde yoğunlaşmış durumda. Cumhuriyet’in aktardığına göre, Motokuryelerin en çok karşılaştığı sorunlar arasında fırtınalı ve yağışlı hava koşullarında çalışmak, uzun çalışma saatleri, mola hakkının göz ardı edilmesi ve şirketlerin riskli çalışma koşullarını teşvik eden reklam kampanyaları bulunuyor.

Öte yandan, motokuryelik mesleği hala “çok tehlikeli işler” kategorisine alınmadı ve valiliklerin de bu konuda bir inisiyatif almadığı gözlemleniyor. Bu durum, motokuryelerin yaşadığı riskleri daha da artırıyor.

Son dönemde, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın bir kaza sonucu ölümü, motokuryeler arasında geniş çaplı protestolara neden oldu. Ayrıca, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammet Hasan Şeyh Mahmut’un bir motokuryeye çarpması sonucu yaşanan ölüm olayı da büyük tepki çekti. Mahmut, “asli kusurlu” bulunmasına rağmen sadece 27 bin 800 TL adli para cezası alarak, ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Bu karar, motokuryeler tarafından yetersiz bulundu ve geniş çapta eleştirilere neden oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Son altı ayda 25 motokurye hayatını kaybetti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz