Son ‘yeşil’ de sizlere ömür

Son ‘yeşil’ de sizlere ömür

Kanal İstanbul kapsamında planlanan Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nda, halkın ve uzmanların itirazları yok sayıldı. İstanbul 11 ve 3’üncü idare mahkemelerinin iptal kararlarına rağmen bölgede inşaat faaliyetleri tam gaz sürüyor. Kanal projesinin yıkıcı etkiler doğuracağını vurgulayan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün “Bu alan İstanbul’un kalan son can damarı. Tarım alanları, su havzaları oldubittiyle betona açılamaz” dedi.

Akgün “TOKİ’nin inşaat yapması rant karşısında yargının bile yok sayıldığını gösterdi” ifadesini kullandı. Kuzey Ormanları Savunması Sözcüsü ve Şehir Plancısı Başar Alipaça da TOKİ’nin Baklalı ve Dursunköy THY Emlak Konut projelerini sürdürdüğünü belirtti. Alipaça “İstanbullular son seçimde Kanal projesine karşı olduğunu bir kez daha gösterdi. Bakanlık bu hukuksuz inşaatları derhal durdurmalı” çağrısı yaptı.

Kanal İstanbul’un etrafında kurulması planlanan Yenişehir Rezerv Yapı Alanı hakkında mahkemenin iptal kararlarına rağmen bölgede inşaat devam ediyor. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün ANKARAGÜNDEM’a yaptığı açıklamada, bölgenin İstanbul’un son kalan can damarı olduğunu belirterek, “Kimse oldu bittiye getirerek buradaki su havzalarının, tarım ve orman alanlarının inşaata açılmasını beklemesin” dedi.

İstanbul’un kritik su kaynakları ve yeşil alanlarını tehdit eden Kanal İstanbul ve çevresinde planlanan Yenişehir Rezerv Yapı Alanı, İstanbul halkının ve uzmanların tüm itirazlarına rağmen inşaata açık hale getirildi. Erdoğan tarafından ‘çılgın proje’ olarak nitelendirilen Kanal İstanbul’un etrafında kurulması planlanan Yenişehir Rezerv Yapı Alanı hakkında İstanbul 11 ve 3’üncü İdare Mahkemelerinin iptal kararlarına rağmen bölgede inşaat faaliyetlerine devam ediyor.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, ANKARAGÜNDEM’a yaptığı açıklamada, “Bu alan İstanbul’un belki de kalan son can damarı ve başka bir İstanbul da yok. Kimse oldubittiye getirerek buradaki tarım alanlarının, su havzalarının, orman alanlarının inşaata açılmasını beklemesin” diyerek, Arnavutköy Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’na ilişkin onaylanan imar planlarının iptal edilmesi için yürüttükleri hukuki mücadelede önemli bir adım kaydettiklerini açıkladı.

Exit mobile version