1. Haberler
  2. Gündem
  3. TBMM Yoğun Gündemle Toplanacak! Milyonlarca Emeklinin Gözü Kulağı Ankara’da

TBMM Yoğun Gündemle Toplanacak! Milyonlarca Emeklinin Gözü Kulağı Ankara’da

featured
service

Teklife göre, Milli Eğitim Akademisi kurulacak. Öğretmenlik mesleği yeterlikleri çerçevesinde belirlenen teorik ve uygulamalı derslerden oluşan hazırlık eğitimi, Milli Eğitim Akademisince verilecek.

Öğretmen adaylarına, hazırlık eğitimi sürecinde belirlenen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda her ay ödeme yapılacak. Üç yıllık çalışma süresini tamamlayan sözleşmeli öğretmenler talepleri halinde görev yaptıkları yerde öğretmen kadrolarına atanacak. Öğretmen kadrolarına atananlar mazerete bağlı olarak yapılacak yer değiştirmeler hariç olmak üzere 1 yıl süreyle yer değiştiremeyecek. Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, kullanılmasını kolaylaştırma, kabul etme, bulundurma, kullanma suçları ile hayasızca hareketler, müstehcenlik, fuhuş suçları ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan mahkum olanların öğretmenliği sona erecek.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarındaki öğretmenlere karşı, görevleri sebebiyle “kasten yaralama”, “tehdit”, “hakaret” ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçlarının işlenmesi halinde cezalar yarı oranında artırılacak ve hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacak. Görevde olan öğretmen ve uzman öğretmenlerden, 20 yıllık çalışma süresini tamamlayan ve uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti olma şartı dışındaki koşulları sağlayanlar başöğretmen ünvanı için başvurabilecek.

Yapılan enflasyon artışları sonrası, yaklaşık 1.8 milyon emeklinin maaşı Ocak ayında belirlenen 10 bin liralık tabanı aşamadı, bu durum sıfır zam alınmasına neden oldu. Hükümet, taban maaş artışı yaparak bu sorunu çözmeyi hedefliyor. Taban maaş için üç farklı artış formülü üzerinde çalışılıyor: Birinci formül yüzde 24.73 artışla 12.500 TL, ikinci formül yıl sonu enflasyon beklentisi olan yüzde 40 ile 14 bin 000 TL, üçüncü formül ise taban maaşın asgari ücrete eşitlenmesiyle 17 bin 000 TL olması.

Ek iyileştirmeler için gerekli düzenlemelerin bu hafta sonu tamamlanması ve önümüzdeki hafta TBMM’ye sunulması planlanıyor. Düzenlemenin ayrıntıları TBMM’de açıklanacak, ve yasa teklifinin maaş günlerine yetişip yetişemeyeceği ya da ilave ödemenin ne zaman yapılacağı belirlenecek.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından TBMM Genel Kurulu, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine başlayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TBMM Yoğun Gündemle Toplanacak! Milyonlarca Emeklinin Gözü Kulağı Ankara’da
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz