1. Haberler
  2. Gündem
  3. TÜRK-İŞ’ten ”geçinemiyoruz” eylemi: Sesimizi duymayanlar, sandıkta hesabını verir

TÜRK-İŞ’ten ”geçinemiyoruz” eylemi: Sesimizi duymayanlar, sandıkta hesabını verir

featured
service

Adaletsiz vergi sistemi, işsizlik, kayıt dışı, güvencesiz çalışma sorununa da dikkat çeken Atalay “Bozulan ekonominin bedelini biz ödemeyeceğiz.” dedi.

Atalay’ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

Örgütlenildiğinde işten çıkarmalar olduğunu, zam aldığında ‘işçilerin müdür maaşlarını geçti’ denildiğini ifade eden TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, ülkede bir yıldır kriz yaşandığını ifade ederek “Bu ülkede memur çok almıyor, işçi az alıyor, işçi yok alıyor. Emekli hiç almıyor. Asgari ücretli aldığı ücretle 1 hafta geçinemiyor. 12 ay çalışıyoruz, 10 buçuk ay maaş alıyoruz. Bu adil değil. Bu sürdürülebilir vergi sistemi değil. Ülkeyi yönetenlere sesleniyorum. Bu vergi meselesini bir an evvel gözden geçirin. Dayanma gücümüz kalmadı. Zordayız, geçinemiyoruz.” dedi.

Emeklilerin, asgari ücretlilerin aldığı maaşlarla geçinemediklerini söyleyen Atalay, “Asgari ücret öyle bir noktaya geldi ki, bunu kabul etmeniz, kabul etmemiz mümkün değil. Çok alandan çok, az alandan az vergi almak lazım. Aldığımız ücret ortada, 1 ay bu ülkedeki herkes zenginler başta olmak üzere 1 aylık kazançlarını devlete versinler. Biz de zaten yarı aç yarı tok yaşıyoruz bize de 1 ay maaş vermesinler. Madem ülke düzelecekse hadi bakalım, çok alandan çok, az alandan az haydi.” diye konuştu.

uuuu.jpg

İşten çıkarmalar ve çalışanlara asgari ücret dahi verilmemesini eleştiren Atalay, “Belediyelerde ya çöp topluyoruz ya şoförüz ya çaycıyız Allah aşkına bizden ne istiyorsunuz siz? 3 kuruş para alıyoruz Bizim ekmeğimize niye kan doğruyorsunuz? Hiç fark etmiyor, ülkenin her bölgesinde değişik partilerdeki belediyeler değişiyor işçileri çıkartıyorlar. Bunu kabul etmek doğru değil. İşçilerin vebalini almamak lazım. Yetimin vebalini almamak lazım. Mazlumun vebalini almamak lazım. İki yakanız bir araya gelmez. Onun için biz bu ülkede, işçiler kol kola olacağız. Her meseleyi çözmek için gayret sarf edeceğiz. “ ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TÜRK-İŞ’ten ”geçinemiyoruz” eylemi: Sesimizi duymayanlar, sandıkta hesabını verir
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz