1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden ‘sokak hayvanları’ kararı: Yasa çıksa da ötanazi yapmayacağız

Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden ‘sokak hayvanları’ kararı: Yasa çıksa da ötanazi yapmayacağız

featured
service

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın iş birliğinde hazırlanan yasa değişiklik tasarısı hakkında basından bilgi aldık.” diyen veteriner hekimler, bu tasarının TBMM’ye gelmesinden önce endişelerini dile getirdi.

Veteriner hekimler, sağlıklı hayvanlara ötanazi ve itlaf uygulamasının etik, insani ve vicdani olmadığını belirtti.

“Evrensel hekimlik değerlerine uygun olarak, bizler bu yasa çıksa da ötanazi yapmayacağız.” diyen hekimler, bu yöntemin maliyet açısından da avantajlı olmadığını söyledi.

Hayvana ötanazi yapılmadan önce uygulanacak prosedürler ile kısırlaştırmadan daha maliyetli ve zor olacağını dile getiren veteriner hekimler, “Ötanazi, sadece ölümle karşı karşıya kalınması ve acının hafifletilemediği durumlarda tıbbi gerekçelerle uygulanabilir.” dedi.

Kısırlaştırma işlemlerinin maliyetli olduğu gerekçesiyle yapılmadığını söyleyen veteriner hekimler, sağlıklı hayvanlara ötanazi yapmanın “katliam” olduğunu vurguladı.

Veteriner hekimler, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na rağmen denetim yapılmadığını, bütçe ayrılmadığını, kanunun gereğini yapmayanlara ise yaptırım uygulanmadığını dile getirdi.

“Yerel yönetimlerin birkaçı dışında, Kanun’a uygun hareket eden belediye yok.” diyen hekimler, sahipsiz hayvan popülasyonunun bu nedenle sorun haline geldiğini belirtti. Hayvan haklarının seçimden seçime hatırlandığını ifade eden hekimler, “Yerel yönetimler geçici bakımevleri kurup, sahipsiz hayvanları tedavi ve rehabilite ederek kısırlaştırıp, aşılayarak geri bırakmalıydı.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden ‘sokak hayvanları’ kararı: Yasa çıksa da ötanazi yapmayacağız
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz