1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’nin MİT ile Yürüttüğü Uluslararası Mahkum Takası Rus Basınında Gündem Oldu

Türkiye’nin MİT ile Yürüttüğü Uluslararası Mahkum Takası Rus Basınında Gündem Oldu

featured
service

Türkiye, son dönemde gerçekleştirilen ve ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus’tan 26 mahkumun karşılıklı değişimini içeren önemli bir takas operasyonuna imza attı. Bu gelişme Rus basınında geniş yer buldu.

Kommersant gazetesi, haberinde operasyonu “Özel takas operasyonu” başlığıyla duyurarak, bu mahkum değişimini “Rusya ve ABD arasında gerçekleşen rekor sayıdaki tarihi takas” olarak değerlendirdi. Rossiskaya Gazeta ise “Türkiye’nin istihbaratı: Ankara’da 26 mahkum takası gerçekleşti” başlığıyla MİT’in bu sürecin öncüsü olduğunu vurguladı.

Komsomolskaya Pravda, Türkiye’nin başkenti Ankara’daki bu operasyonun MİT tarafından organizasyonunun gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Vzglyad gazetesi de Türk istihbaratının, bu takasın detaylarını duyururken, son yılların en büyük takası olduğuna işaret etti.

RBK gazetesi, operasyonun eşine az rastlanacak bir esir takası olduğunu belirtirken, MİT’in resmi açıklamasını da içeren haberini TASS haber ajansı üzerinden verdi. RİA haber ajansı ise bu büyük takasa dair bilgiler aktardı, Rus televizyon kanalları da MİT’in yönettiği bu önemli durumu takip etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin MİT ile Yürüttüğü Uluslararası Mahkum Takası Rus Basınında Gündem Oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz