1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yılbaşı Gecesi Öldürülen Melek Nur’un Katiline Ağırlaştırılmış Müebbet

Yılbaşı Gecesi Öldürülen Melek Nur’un Katiline Ağırlaştırılmış Müebbet

featured
service

Melek Nur’un Avukatı Elif Özdemir, “Savcının mütalaasına katılıyoruz. Şahsın Melek Nur Özgener’i ‘kasten öldürmekten’ ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılması gerekmektedir. Sanığın ceza indirilmeye yönelik ifadeler vermesi gerçeği göstermemektedir. Sanığın beyanlarının doğru olmadığını, 2 yalancı tanığın dosyada kendi lehine ifade vermesinden anlayabiliriz. Yalan tanıklardan biri Nisanur diğeri Eyüptür. Bu iki şahıs hakkında da daha önce yalan tanıklıktan, Nisanur’a bakarsak olay anlatımı savcılık ve kolluk aşamasında gayet açık net detaylı olarak, sanık Ercanın aleyhine olmakla birlikte, mahkeme aşamasında bu ifade tamamen değiştirilerek sanık lehine indirim alabilecek şekle getirilmiştir. Nisanur’un sıcağı sıcağına alınan ifadesi detaylı anlatım içerdiğinden dolayı itibar gösterilmesi gerektiği, mahkeme aşamasındaki tutarsız ifadelerin dikkate alınmaması gerekmektedir. Sanığın ‘kasten adam öldürmek’ ve ‘çocuğa karşı kasten öldürme’ suçundan cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.

Mahkeme, Ercan Şahin’e, ‘çocuğa karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, takdir indirimi de uygulamadı.

Melek Nur’un halası Öznur Özgener duruşma sonrası yaptığı açıklamada, “Dosyada zaten adı geçen müştekilerden biriyim bu kararın olacağına inanarak bu yola çıktık. Kendi adıma söyleyeyim, yeğenimin kanının yerde kalmayacağına inanarak bu yola çıktım. Bu davayı sonuna kadar takip ettik. Asla da bırakmayacaktık. Ağırlaştırılmış müebbet istedik ve adalete güvendik, ona sığındık. Bundan sonraki arzum tek temennim diğer kadın cinayetlerinde de işlendiği her suçta. Aynı sanıklarla yargılanıyor. Hepsini ağırlaştırılmış müebbetini diliyorum buradan” diye konuştu.

Melek Nur’un annesi Ayşe Küçükosman, “Çok şükür adalet yerini buldu. Öncelikle burada bulunan avukatlara ve burada bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bu davanın takipçisi oldular. Her zaman yanımızda oldular. Hepsine teker teker teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Baba Bülent Özgener ise, “Olayın en başından beri yani avukat arkadaşlara hepsine teker teker teşekkür ederim. Baştan beri dua ediyordum ve duam kabul oldu” şeklinde konuştu

Duruşma sonrası açıklama yapan Avukat Elif Özdemir, “Bugün İstanbul 40 Ağır Ceza Mahkemesi’nde Melek Nur Özgener için karar duruşmasında hep birlikteydik. Bir önceki celse savcılık mütalaası sanık Ercan Şahin’in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırmasıydı. Bu celse sayın savcılığın mütalaası kabul oldu ve sanık ‘çocuğun kasten öldürülmesi’ sebebiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırıldı. Herhangi bir takdiri indirim uygulanmadı. Olması gerekenin olduğu ve adaletin yerini bulduğu kanaatindeyiz. Dosyanın en başından itibaren sanık Ercan Şahin’ suçtan kurtulmaya yönelik savunmalar yapmış olsa da bunlar mahkeme tarafından itibar görmedi ve sanık hak ettiği cezayı aldı” dedi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yılbaşı Gecesi Öldürülen Melek Nur’un Katiline Ağırlaştırılmış Müebbet
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz