BIST 100 endeksi haftaya yükselişle başladı

BIST 100 endeksi haftaya yükselişle başladı

Geçtiğimiz perşembe günü yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,78 değer kazancıyla 9.833,22 puandan tamamladı. Borsa İstanbul’daki bu artış, yatırımcıların olumlu beklentilerini yansıttı ve haftanın son işlem gününe pozitif bir başlangıç yapılmasını sağladı.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi yükseldi: Bankacılık ve holding endeksleri değer kazandı

Analistler, küresel pay piyasalarının yoğun makroekonomik veri takviminin takip edileceği haftaya temkinli bir başlangıç yaptığını belirtti. Özellikle ABD’deki istihdam raporu ve diğer önemli ekonomik verilerin piyasalar üzerindeki etkisinin büyük olacağı ifade ediliyor. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sıkı para politikasını bu aydan itibaren kademeli olarak gevşetmesi beklenirken, yıl sonuna kadar atılacak adımların büyüklüğü belirsizliğini koruyor.

Borsa İstanbul’da yatay seyir var: BIST100 endeksi yön bulmaya çalışıyor

Bugün yurt içinde gözler, 2024 yılının ikinci çeyrek büyüme verilerine çevrildi. AA Finans’ın beklenti anketine katılan ekonomistler, Türkiye’nin Gayrisafi Yurt İçi Hasıla’sının (GSYH) yıllık bazda yüzde 3 artacağını tahmin ediyor. Ayrıca, ekonomistlerin 2024 yılının tamamına ilişkin büyüme beklentileri ortalama yüzde 3,24 seviyesinde bulunuyor.

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Exit mobile version