Brent petrolünde sert düşüş: Varil fiyatı 76 dolara geriledi

Brent petrolünde sert düşüş: Varil fiyatı 76 dolara geriledi

Son günlerde Brent petrol fiyatlarının 80 dolar seviyesinin üzerinde kalmakta zorlandığı gözlemleniyor. Türkiye piyasalarının tatile girdiği geçen perşembe akşamı 80 dolara yakın seyreden petrol fiyatları, cuma günü ve bu hafta başında sert bir düşüş yaşayarak 76,30 dolara kadar geriledi. Petrol fiyatlarındaki bu gerilemenin birkaç temel sebebi bulunuyor.

Jeopolitik risklerin devam etmesine rağmen, Orta Doğu’daki ateşkes görüşmeleri arz endişelerini bir nebze olsun azaltıyor. Ancak, fiyatlar üzerindeki asıl baskı talep kaynaklı. Özellikle Çin’den gelen zayıf ekonomik veriler, küresel talep üzerinde olumsuz bir etki yaratıyor. Ayrıca, ABD’de sürüş mevsiminin sona ermesine yaklaşılması, petrol talebini düşüren bir diğer önemli faktör olarak öne çıkıyor.

Doğal gaz ve petrol üretiminde tarihi rekor!

OPEC+ Grubu’nun ekim ayından itibaren petrol üretimini artırmayı planladığı belirtiliyor. Bu durum, arz endişelerini yeniden gündeme getirerek fiyatlarda düşüşü destekliyor. OPEC+’ın kararlarına göre, günlük fazladan 180 bin varil üretim yapılması öngörülüyor.

Brent petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasalarda 79,41 dolara geriledi

Petrol fiyatlarındaki bu gerileme, Türkiye’de akaryakıt fiyatlarının düşüp düşmeyeceği konusunda spekülasyonlara yol açtı. Son günlerde dolar kurunun stabil seyretmesi, “akaryakıt fiyatlarına indirim gelir mi?” sorusunu gündeme taşıdı.

Exit mobile version