CHP’li Yavuzyılmaz resmi belgelerle ‘kamu 18 milyar lira zarar’ yaptı dedi: Bakanlık yalanladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın yanlış bilgilerle sosyal medya hesabından “kamuoyunu sürekli bir şekilde yanıltmaya devam ettiği” belirtildi.

2017/13 sayılı Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca Dicle Enerji Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ ve Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ’ye gönderilen resmi yazılara atıfta bulunarak yapılan işlemlerin maksatlı bir şekilde çarpıtıldığı ifade edildi.

Türk lirasının değerinin korunması ve kamu sözleşmelerinde standardizasyonun sağlanması amacıyla 683 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamındaki kamu kurumlarının, yabancı para cinsinden yurt içi ödeme yükümlülüğü olan alacaklarını, borçlunun talebi üzerine, 2 Ocak 2017 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan döviz alış kurundan 31 Aralık 2017 tarihine kadar Türk lirası olarak tahsil edebilmelerine imkan sağlandığına işaret edilen açıklamada, “Bu doğrultuda, 28 Nisan 2017 tarihli ve 2017/13 sayılı Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ile özelleştirme sözleşmelerinden doğan ABD doları cinsinden taksit bedellerinin Türk lirası olarak ödenmesi mümkün kılınmıştır.” bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, ilgili mevzuat doğrultusunda başvuran tüm yatırımcılarla, Hazine alacakları için uygulanan faiz oranı esas alınarak, ek sözleşmeler yapıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Tüm borçlulardan da bütün alacaklar, o günün kurundan çevrilerek zamanında ve eksiksiz tahsil edilmiş ve herhangi bir kamu zararı oluşmamış ve bu işlemler Sayıştay denetiminden de geçmiştir. Ancak, Sayın Vekilimiz, 2017 tarihli söz konusu Türk lirasına dönüşüm işlemlerini sanki bugün yeni yapılmış gibi bir algı oluşturmak istemiştir ve tahsilatları tamamlanmış alacakları, afaki şekilde, 2024 yılı güncel döviz kurlarıyla yeniden hesaplamaya kalkmıştır. Sayın Vekilin siyasi saiklerle yaptığı anlaşılan bu iddialara kamuoyunun itibar etmemesi önemle rica olunur.”

BAKANLIĞIN AÇIKLAMASININ ARDINDAN YAVUZYILMAZ’DAN YENİ AÇIKLAMA GELDİ

Hazine’nin ödemeleri TL olarak ödesin diyen Yavuzyılmaz, “Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri kamuoyuna yanıltıcı bilgiler vermeyi sürdürüyor. Bakanlık açıklama yaparak; Resmi belgeleriyle gündeme getirdiğim özelleşen birçok elektrik dağıtım şirketi ve termik santralin devlete olan ABD Doları cinsinden özelleştirme borçlarının TL’ye çevrilmesiyle ilgili olarak ‘bir zarar oluşmadı’ demiş. Madem öyle AK Parti tarzı Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan döviz garantili projelerde Hazinenin şirketlere yaptığı ödemeleri de dönsenize TL’ye!” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’li Yavuzyılmaz resmi belgelerle ‘kamu 18 milyar lira zarar’ yaptı dedi: Bakanlık yalanladı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz