1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Elektrikli araç sahiplerine kötü haber: Şarj maliyetleri uçuşa geçti!

Elektrikli araç sahiplerine kötü haber: Şarj maliyetleri uçuşa geçti!

featured
service

Yeni tarifeler, Türkiye’de 115 bini aşkın elektrikli otomobil sahibini yakından ilgilendiriyor. 88,5 kWh batarya kapasitesine sahip ve 500 km menzile sahip elektrikli otomobili yüksek seviyeden evde şarj etmek artık 274,3 TL’ye mal oluyor. Bu rakam 1 Temmuz öncesinde 200 TL idi. İş yerinde şarj edilmesi durumunda ise maliyet yaklaşık 490 TL’ye çıkacak.

Elektrik tarifesindeki artış, özel elektrikli araç şarj istasyonu işletmecilerini de etkiliyor. Rekabetin yüksek olması nedeniyle fiyatların hemen yansıtılmayacağını belirten sektör temsilcileri, önümüzdeki bir ay içinde şarj istasyonu fiyatlarında %20 ila %30 arasında artış bekliyor.

EPDK’nın elektrik tarifelerine yaptığı zam, elektrikli araç sahipleri için yeni maliyetler oluşturdu. Özel şarj istasyonlarındaki fiyat değişiklikleri de yakından takip ediliyor.

Elektrikli araç sahipleri, bu yeni zamlarla birlikte bütçelerini yeniden gözden geçirmek zorunda kalacak. Özel şarj istasyonlarının yapacağı fiyat güncellemeleri de merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elektrikli araç sahiplerine kötü haber: Şarj maliyetleri uçuşa geçti!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz