1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Enerjisa Enerji Üçüncü Kez FTSE4Good Endeksi’nde

Enerjisa Enerji Üçüncü Kez FTSE4Good Endeksi’nde

featured
service

Türkiye’nin öncü elektrik dağıtım ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji, sürdürülebilirlik odaklı projeler ve insan ile teknoloji entegrasyonu ile dikkat çekiyor. Şirket, FTSE4Good Endeksi’ne üst üste üçüncü kez dahil oldu.

Enerjisa Enerji, insan hakları, iklim değişikliği ve yolsuzlukla mücadele alanlarında belirlediği politikaları ile çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerini karşılamayı başardı. Bu yıl yapılan değerlendirmede dağıtım sektöründe %89’luk şartları sağlayarak başarılı bir derece elde etti.

Murat Pınar, Enerjisa Enerji CEO’su, sürdürülebilirlik hedeflerini tüm organizasyon düzeyinde bir temel olarak gördüklerini ve bu alanda kendilerini sürekli geliştirdiklerini belirtti. “Sürdürülebilirlik etki odağında ürün ve hizmetler geliştirmenin yanı sıra, çevresel, sosyal ve yönetişim uygulamalarında da yüksek standartlar oluşturuyoruz,” dedi.

Şirket, bağımsız denetim süreçlerine açık olarak, şeffaflık ilkesini ön planda tutuyor. FTSE4Good Endeksi’ne dahil olmanın, sürdürülebilirlik konusundaki başarılarının bir göstergesi olduğunu söyleyen Pınar, Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ gibi dağıtım şirketlerinin liderliğini vurguladı.

Küresel prestije sahip olan FTSE Russell tarafından oluşturulan FTSE4Good Endeksi, insan hakları ve çevresel sorumluluk gibi önemli kriterlere dikkat ederek şirketleri denetliyor. Enerjisa Enerji bu yıl da önceki 4 puanlık derecesini koruyarak, sektöründeki liderliğini pekiştirmiş oldu. Sürdürülebilirlik anlayışındaki kararlılığını gelecekte de devam ettireceğini belirtiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Enerjisa Enerji Üçüncü Kez FTSE4Good Endeksi’nde
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz