1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Gram altın güne düşüşle başladı: 25 Haziran 2024 güncel altın fiyatları…

Gram altın güne düşüşle başladı: 25 Haziran 2024 güncel altın fiyatları…

featured
service

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin belirsizliğin sürmesi, varlık fiyatlarında karışık bir seyir izlenmesine neden oluyor. Analistler, ABD’de hafta içinde açıklanacak olan büyüme ve kişisel tüketim verilerinin, Fed’in gelecekteki adımlarına ilişkin ipuçları verebileceğini belirtiyor. Ayrıca, Fed yetkililerinin sözlü yönlendirmelerinin de piyasalarda oynaklığı artırabileceği ifade ediliyor.

Dün, Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, enflasyonda daha iyi verilerin faiz oranlarının çok yüksek olup olmadığı sorusunu gündeme getireceğini belirtti. Goolsbee, “Enflasyonda geçen ay gördüğümüz gidişat sürerse ve buna reel ekonominin diğer bazı kısımlarında yavaşlama koşulları da eklenirse, o zaman bu kadar kısıtlayıcı kalıp kalmayacağımızı sorgulamaya başlamanız gerekir.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu gelişmelerin ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed’in Eylül ayında faiz indirimine başlama ihtimali yüzde 74, Kasım ayında ise yüzde 90 olarak değerlendiriliyor. Olası bir faiz indiriminin ardından Fed’in Aralık ayında ikinci kez faiz indirimine gitme ihtimali ise yüzde 90 olarak fiyatlanıyor.

Analistler, bugün yurt içinde konut fiyat endeksi, yurt dışında ise ABD’de New York Fed tüketici güven endeksi ve konut fiyat endeksi verilerinin takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2.320 ve 2.300 dolar seviyelerinin destek, 2.350 ve 2.380 dolar seviyelerinin ise direnç konumunda olduğunu kaydediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gram altın güne düşüşle başladı: 25 Haziran 2024 güncel altın fiyatları…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz