1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İç Sularda Gemi ve Su Araçları Yönetmeliği Yürürlüğe Girdi

İç Sularda Gemi ve Su Araçları Yönetmeliği Yürürlüğe Girdi

service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İç Sularda Çalışan Gemi ve Su Araçları Yönetmeliği’ni Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe soktu.

Yönetmelik gereği, iç sularda faaliyet gösteren gemi ve su araçlarının denetim ve belgelendirme işlemleri ile inşası, tadilatı ve bakım-onarımları için usul ve esaslar belirlendi. Gemi ve su araçlarında istihdam edilecek asgari personel sayısı ile personelin nitelikleri ve eğitim süreçleri de düzenlendi.

Deniz seferlerinin kısmen de olsa dahil olduğu gemi ve su araçları ile askeri ve ticari olmayan kullanımda olanlar yönetmelik kapsamı dışında yer alacak.

İç sularda çalışan gemi ve su araçlarının kaydı için başvurular, yetkilendirilmiş belediye başkanlığına ya da ilgili liman başkanlığına yapılacak. 15 metre ve üzeri gemi ve yolcu gemilerinin belgelendirme işlemleri liman başkanlıkları tarafından, diğerlerinin ise belediyeler tarafından gerçekleşecek.

İç sularda yolcu taşımacılığı yapan gemi ve su araçlarının bilet fiyatları ile güzergahları, ilgili belediye başkanlıkları tarafından belirlenecek. Çoklu belediye sınırları içinde yapılan seferlerde ise hat sahibinin ruhsat aldığı belediye başkanlığının düzenlemeleri geçerli olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İç Sularda Gemi ve Su Araçları Yönetmeliği Yürürlüğe Girdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz