Kıdem tazminatından bedelli askerliğe… Rakamlar tümüyle değişiyor, destek ödemeleri ne kadar olacak?

Kıdem tazminatından bedelli askerliğe… Rakamlar tümüyle değişiyor, destek ödemeleri ne kadar olacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Haziran ayına ilişkin veriler Temmuz’da açıklanacak. 2024’ün ikinci yarısı için memurların %10 toplu sözleşme zammı var. Memurlar Ocak ile Haziran arasındaki enflasyon %10’u geçerse enflasyon farkı alıyor. İlk 4 aylık enflasyon verilerine göre, memur ile emekli zammında belirleyici olacak enflasyon farkı ilk 4 ay için kümülatif olarak %18,21 oldu. Yani Temmuz için memurların enflasyon farkı şimdiden oluşmuş oldu.

Memur maaşlarına yapılacak zam ise çalışan işçilere ödenecek kıdem tazminatı tavanı, bedellik askerlik ücreti, engelli maaşı ve 65 yaş aylığını da aynı oranda etkileyecek.

Bedelli askerlik ücreti, geçmişte yapılan düzenlemeyle memur maaş katsayısındaki orana sabitlendi. Memurlara gelecek zam oranı bedelli askerlik ücretinde de artışa neden olacak. 2024’ün Ocak ayında memur maaşlarına yapılan zam oranı kadar artan bedelli askerlik ücretleri 182.609 TL olmuştu.

SSK veya BAĞ-KUR emekliliği bulunmayan 65 yaş üzerindeki vatandaşlara her ay ödenen 65 yaş maaşı da memur zammından etkilenecek. Ocak ayında 3.504,84 TL olan 65 yaş maaşı Temmuz’da artacak.

Ocak ayında bu ödemeler 7.608,63 TL olmuştu. Temmuz ayında her iki ödeme de artacak.

Exit mobile version