1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Konut Kredisi Faizi İçin Bu Tarih İlk Kez Verildi: Ev Almak İsteyenlerin Beklediği An Geldi

Konut Kredisi Faizi İçin Bu Tarih İlk Kez Verildi: Ev Almak İsteyenlerin Beklediği An Geldi

featured
service

Sektör temsilcilerinden Erdal Albayrak, Merkez Bankası’nın faiz artış döngüsünün sonuna gelindiğini ve faizlerin düşmesiyle konut satışlarında büyük bir hareketlilik beklediklerini belirtti. Albayrak, “Şu anda konut almak için en uygun zaman. Konutlar maliyetine satılıyor” diyerek sektörde fırsatlar olduğunu vurguladı.

Beton maliyetlerindeki artışa dikkat çeken Albayrak, “3+1 dairede beton maliyeti sadece iyi bir televizyon fiyatına denk geliyor. Yaklaşık 2.000-2.500 dolar civarında, ki bu da 6-7 milyon TL’ye satılan bir dairede çok küçük bir rakam” ifadesini kullandı.

Albayrak, inşaat sektöründe büyüme için doğru zamanın geldiğini ifade ederken, konut kredi faizlerinde beklenen düşüş tarihini de açıkladı. “2026’nın ilk çeyreğinde konut kredilerinde asıl düşüş yaşanacak ve biz de planlarımızı buna göre yapıyoruz” dedi.

HAZIR BETON SEKTÖRÜNDE TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Türkiye’de beton üretiminin %75’inin Türkiye Hazır Beton Birliği üyesi firmalar tarafından gerçekleştirildiğini belirten Albayrak, regülasyon ve standartların önemine vurgu yaparak, olası düzenlemeler sonrası sektördeki firma sayısının ciddi şekilde azalabileceğini öne sürdü. Albayrak, “Bugün Türkiye’de 1.300-1.400 arasında beton firması bulunuyor. Olası bir regülasyon sonrası bu sayı 300-400’e düşebilir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Konut Kredisi Faizi İçin Bu Tarih İlk Kez Verildi: Ev Almak İsteyenlerin Beklediği An Geldi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz