1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. New York Borsasında Sert Düşüş: Resesyon Endişeleri Artıyor

New York Borsasında Sert Düşüş: Resesyon Endişeleri Artıyor

featured
service

ABD’nin New York borsası, Asya piyasalarındaki olumsuz gelişmelerle birlikte, resesyon endişelerinin artmasıyla sert bir düşüşle açıldı. Haftanın ilk işlem gününde, Dow Jones endeksi 1000 puanlık düşüş yaşayarak %2,68’lik bir azalışla 38.670,55 puana geriledi.

S&P 500 endeksi %4,07 azalışla 5.128,93 puana, Nasdaq endeksi ise %6,25 kayıpla 15.728,46 puana düştü. Geçen hafta açıklanan ekonomik veriler, yatırımcılar arasında yavaşlayan ekonomik aktivite endişelerini artırdı.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) son toplantısında politika faizini sabit tutma kararı alması, eylülde olası bir faiz indirimi sinyali vermesine rağmen, artan ekonomik zayıflık sinyalleri resesyon endişelerini derinleştirmeye devam etti.

Ayrıca, tarım dışı istihdam verilerinin 114 bin kişi artış göstermesi, piyasa beklentilerinin altında kalırken, işsizlik oranı ise %4,1’den %4,3’e yükseldi. Bu, Ekim 2021’den bu yana en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti.

Piyasa analistleri, Fed’in olası faiz indirimlerine ilişkin endişelerin arttığını ifade ediyor. Özellikle Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee’nin, ekonomideki zayıflık işaretlerine karşı duyarlı olacaklarını belirtmesi merakla takip ediliyor.

Teknoloji hisseleri öne çıkarken, Nvidia hisseleri %10’un üzerinde değer kaybetti. Apple hisseleri de, yatırımcı Warren Buffett’ın Berkshire Hathaway’in hisselerini yarıya indirmesi sonrası %5’ten fazla düştü. Microsoft, Meta, Alphabet ve Amazon gibi diğer teknoloji devleri de önemli kayıplar yaşadı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
New York Borsasında Sert Düşüş: Resesyon Endişeleri Artıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz