1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Pastacılar Odası Başkanı Kahveci “artan maliyetlerden” dert yandı: Pastacının tadı kaçtı!

Pastacılar Odası Başkanı Kahveci “artan maliyetlerden” dert yandı: Pastacının tadı kaçtı!

featured
service

Hammadde, elektrik, işçi giderleri ve kira gibi birçok kaleme gelen zam Ankara’daki küçük esnafı olumsuz etkiledi. Pastacı esnafı da artan maliyetlerden dert yanıyor. Çikolata, kakao, krema, kuruyemiş, süt, yumurta ve un gibi pastanın temel malzemesi olan ürünlere yüzde 100’e yakın zam geldi. Bu durum yaş pastanın fiyatına yansıdı. 4 kişilik bir yaş pastanın fiyatı 750 liraya kadar çıktı. Pastanın boyutu ve içeriğindeki malzemenin kalitesi arttıkça fiyatta artıyor.

Ankara Pastacılar Odası Başkanı Mustafa Kahveci, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, pastacı esnafının artan maliyetler yüzünden zor durumda olduğunu söyledi.

Süt, yumurta, un, çikolata ve kuruyemişlerin pastacıların kullandığı temel malzemeler olduğunu belirten Kahveci, yüksek enflasyon ve artan hammadde giderleri yüzünden esnafın ayakta zor durduğunu ifade etti.

Artan maliyetler yüzünden pastane ürünlerine esnafın da zam yapma durumda kaldığını aktaran Kahveci, şöyle konuştu:

“Pastanecileri yaş pasta ve tatlı satışları ayakta tutuyordu. Günlük 10 tane simit ya da poğaça satmak esnafın kirasını çıkarmaz. Artan maliyetler yüzünden yaş pasta fiyatları arttı. Yaş pasta fiyatları pastanın içindeki malzemesine ve kullanılan her ürüne göre de değişkenlik gösteriyor. Şeker hamurlu pastaların fiyatı daha yüksek. Özel isteğe bağlı yapılan pastaların fiyatları da yüksek. Çikolatanın kilosu 1200 liraya kadar çıktı. Esnaf ne yapsın.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Pastacılar Odası Başkanı Kahveci “artan maliyetlerden” dert yandı: Pastacının tadı kaçtı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz