1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tersane İstanbul Projesi’nin Açılışı Gerçekleşti

Tersane İstanbul Projesi’nin Açılışı Gerçekleşti

service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, büyük bir yatırım olan Tersane İstanbul Projesi’nin açılışında önemli açıklamalarda bulundu. 1,3 Milyar Dolar Yatırım

Uraloğlu, “Bu dev cazibe merkezini kamu kaynağı kullanmadan hayata geçiriyoruz. 45 yıllık işletme süresi boyunca Hazine’ye en az 1 milyar 346 milyon dolar kira geliri kazandırmayı planlıyoruz.” dedi.

Rixos Tersane İstanbul’un açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy gibi önemli isimler katıldı. Uraloğlu, projenin tarihi mirası günümüze taşıyacağını vurguladı.

Tersane İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu’ndan günümüze kalan 600 yıllık mirası modern bir yaşam alanı olarak şehre kazandıracak. Uraloğlu, “Osmanlı’dan miras kalan 26 tarihi gemi inşa atölyesi korunacak.” ifadesini kullandı.

Proje kapsamında sahil boyunca yürüyüş ve bisiklet parkurları, kafe ve dinlenme alanları oluşturulacak. Ayrıca, 1000 kişilik cami, kütüphane ve sosyal aktiviteler için alanlar da yer alacak.

Uraloğlu, Tersane İstanbul’un hem tarihi mirası koruyacağını hem de İstanbul’un marka değerine katkı sağlayacağını ifade etti ve bu eşsiz alanın kente canlılık katacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tersane İstanbul Projesi’nin Açılışı Gerçekleşti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz