1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TÜİK duyurdu: Mayıs ayı işsizlik rakamları!

TÜİK duyurdu: Mayıs ayı işsizlik rakamları!

featured
service

TÜİK verilerine göre, Mayıs ayında işsizlik oranı bir önceki aya göre yüzde 0,1 azalarak yüzde 8,4 olarak gerçekleşti. Bu dönemde işsiz sayısı 27 bin kişi azalarak 3 milyon 11 bin kişi oldu. Bu küçük düşüş, işgücü piyasasında olumlu bir değişimin sinyallerini veriyor.

Mayıs ayındaki dar tanımlı işsizlik oranı yüzde 8,4 olurken, geniş tanımlı işsizlik oranı ise yüzde 25,2 olarak kaydedildi. Geniş tanımlı işsizlik oranında bir önceki aya göre yüzde 2,0’lık bir azalma yaşandı.

İşsizlik oranı cinsiyete göre de farklılık gösterdi. Erkeklerde işsizlik oranı yüzde 7, kadınlarda ise yüzde 11 olarak hesaplandı. Bu veriler, işgücü piyasasında cinsiyet eşitsizliğinin devam ettiğini gösteriyor.

15-24 yaş aralığındaki genç nüfusta işsizlik oranı ise bir önceki aya göre yüzde 0,3 artarak yüzde 15 oldu. Bu yaş grubunda erkeklerde işsizlik oranı yüzde 12,8, kadınlarda ise yüzde 19,3 olarak gerçekleşti.

Geçen yılın aynı ayına göre işsizlik oranı yüzde 1,1 puan azaldı. Bu, yıllık bazda bakıldığında işgücü piyasasında daha büyük bir iyileşmenin yaşandığını gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TÜİK duyurdu: Mayıs ayı işsizlik rakamları!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz