1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. VİOP’ta Ekim Vadeli Endeks Kontratı Yükselişle Başladı

VİOP’ta Ekim Vadeli Endeks Kontratı Yükselişle Başladı

service

İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP), ekim vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne %0,1’lik bir artış ile 11.199,75 puandan işlem görerek başladı.

Açılış seansında, dün alış ağırlıklı bir seyir izleyerek %2,3 yükselişle 11.194,50 puandan kapanmış olan ekim vadeli endeks kontratı, bu sabah 11.199,75 seviyesine ulaştı.

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu akşam açıklayacağı faiz kararı ve ilgili para politikası stratejileri öncesinde temkinli bir eğilim söz konusu. Para piyasalarındaki öngörüler, Fed’in %65 ihtimalle 50 baz puan faiz indirimine gideceğini, 25 baz puanlık indirim ihtimalinin ise %35 olarak belirlendiğini gösteriyor.

Analistler, yurt içinde kısa vadeli dış borç istatistikleri, yurt dışında ise Avro Bölgesi’nde enflasyon, ABD’de konut başlangıçları ve inşaat izinleri hakkında veri akışını takip edeceklerini belirtiyor. Ayrıca, Fed’in faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının da dikkatle izleneceği ifade edildi. Teknik yönden, endeks kontratında 11.250 ve 11.350 seviyeleri direnç, 11.100 ve 11.000 puanlar ise destek noktaları olarak tanımlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
VİOP’ta Ekim Vadeli Endeks Kontratı Yükselişle Başladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz