1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yurt İçi Piyasalarda Gözler Merkez Bankası’na Çevrildi

Yurt İçi Piyasalarda Gözler Merkez Bankası’na Çevrildi

service

Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 50 baz puanlık faiz indirimine verdikleri tepkiler ve belirsizlik nedeniyle karışık bir seyir sürüyor. Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) alacağı faiz kararları tüm dikkatleri üzerine topladı.

Dün Fed, aradan geçen 4 yılın ardından politika faizini 50 baz puan düşürerek %4,75-5,00 aralığına getirdi. Analistler, bu kararın ardından piyasalarda dalgalanmanın artığını ifade ederken, ABD’deki borsa endeksleri ilk başta olumlu yönde tepki vermesine rağmen, resesyon kaygılarıyla günün sonunu kayıpla kapattı.

Fed’in raporunda, ekonomik aktivitenin güçlü bir şekilde devam ettiği belirtildi; ancak istihdamdaki kazanımların yavaşladığı ve işsizlik oranının artış gösterdiği de ifade edildi. Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyona ilişkin yukarı yönlü risklerin azaldığını, fakat istihdama dair aşağı yönlü risklerin arttığını ifade etti.

Yurt içinde TCMB’nin vereceği faiz kararına yönelik beklentiler, FA Finans’ın anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin büyük çoğunluğu eylül ayında politika faizinin %50 düzeyinde sabit kalmasını öngörüyor. Yıl sonu politika faizi beklentisi ise %46,65 olarak hesaplandı.

Analistler, yurt içinde TCMB’nin yanı sıra, gün içerisinde İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) faiz kararı gibi gelişmelerin de takip edileceğini belirtiyor. BoE’nin faiz oranını sabit tutması bekleniyor. Ayrıca, ABD’de gün sonunda çeşitli ekonomik veriler açıklanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yurt İçi Piyasalarda Gözler Merkez Bankası’na Çevrildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz