1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Zamlı Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yatacak? İşte Son Durum!

Zamlı Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yatacak? İşte Son Durum!

featured
service

Evde bakım aylığının, temmuz ayında memur maaşlarına yapılan zammın ardından artması bekleniyor. Temmuz ayında memur maaşlarına yapılan %19,5’lik artış, evde bakım yardımına da yansıdı. 2024 yılı için mevcut evde bakım maaşı 7608,77 TL olarak ödenirken, zam sonrası bu rakamın 9077,1 TL’ye çıkması öngörülüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, ödemelerin zamlı olarak yapılması bekleniyor.

Evde bakım maaşları genellikle her ayın ortasında, yani 15 ile 31’i arasında hesaplara yatırılmaktadır. Ağustos ayında ödemelerin ne zaman yapılacağına dair henüz net bir açıklama gelmedi. Ancak, geçmiş yıllardaki uygulamalara bakıldığında, ödemelerin ay ortası itibarıyla başlaması muhtemel. Hak sahipleri, ödemelerin gerçekleşip gerçekleşmediğini e-Devlet üzerinden veya SMS ile sorgulayabilirler.

Bakanlık tarafından yapılacak açıklamalar ve resmi duyurular ile evde bakım maaşlarının tam miktarı ve ödenme tarihleri kesinleşecektir. Hak sahipleri, güncel gelişmeleri ve açıklamaları takip ederek, evde bakım maaşlarına ilişkin bilgi alabilirler. Zamlı maaşların ne zaman hesaplara geçeceği ve ödemelerin yapılacağı hakkında detaylı bilgilere, bakanlığın resmi web sitesinden veya ilgili sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zamlı Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yatacak? İşte Son Durum!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz