1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Üzüldüğünüzde gözyaşınız gelmiyor mu? Sebebi bu sendrom olabilir

Üzüldüğünüzde gözyaşınız gelmiyor mu? Sebebi bu sendrom olabilir

featured
service

SJÖRGEN SENDROMUNA YAKALANMIŞ OLABİLİRSİNİZ

İnsanların bağışıklık sistemlerinin kendi kendine yaptığı hastalıklardan olan Sjörgen sendromu hakkında açıklamalarda bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuncay Filiz, bağışıklık sisteminin vücudun doğal savunma mekanizması olduğunu, bozulduğunda kendi vücut hücreleriyle savaştığını hatırlatan Uzman Dr. Filiz şunları söyledi, “Bağışıklığı sağlaması gereken antikorlar yönlerini şaşırıp vücudumuza özellikle de salgı bezlerimize saldırır. Antikor saldırısına uğrayan gözyaşı ve tükürük bezlerimiz kurur ve salgı üretemezler. Sjögren sendromunda görülen göz kuruluğuna sıklıkla ağız kuruluğu da eklenir. Bu durumda her iki organın işlevine dair; diş çürümeleri, ağız mantarı, görme bozukluğu ve göz iltihaplanması gibi bozukluklar ortaya çıkar.

BELİRTİLERİ BAŞKA HASTALIKLARLA KARIŞTIRILABİLİR

“Sjögren sendromunun da diğer bağışıklık sistemi hastalıkları gibi başka organları tutabilme potansiyeli vardır. Ağız kuruluğu, göz kuruluğu gibi belirtiler, başka hastalıklarla da karıştırılabilir ve hastaların hayat kalitesi giderek düşerken tanıda geç kalınabilir. Erken tanı koymak, organ hasarlarını önlemek bağlamında son derece önemlidir. Bu nedenle göz kurumasını hafife almamak, mutlaka sağlık kontrolünden geçmek gerekir.”

KADINLARDA 40 YAŞINDAN SONRA ÇOK GÖRÜLÜYOR

Diğer yandan bu sendromun daha çok kadınlarda 40 yaşından sonra görüldüğünü söyleyen Uzman Dr. Filiz, gözlerin; kansızlık, sarılık, hormon bozuklukları gibi hastalıklarda en erken sinyaller veren organ olduğunu belirtti. Hastaların ağız ve göz kuruluğu gibi şikayetlerinin nedenini içtikleri başka ilaçların yan etkilerine bağlayabileceklerini belirten Dr. Filiz, teşhiste geç kalınabileceği uyarısı yaptı.

haberankara.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Üzüldüğünüzde gözyaşınız gelmiyor mu? Sebebi bu sendrom olabilir
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ankara Gündem Son Dakika Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Sosyal Medyada Biz