Sakarya’da gönüllü hoca ve lise talebeleri, zelzele bölgesinden şehre gelen afetzede aileler için gece gündüz demeden çalışarak, noksan olan mobilyaları üretip montajına reelleştiriyor.
Sakarya’da mesleksel ve teknik liselerin gönüllü hoca ile talebeleri, zelzelelerden etkilenen yurttaşlar için harekete geçti. Zelzele bölgesinden şehre gelen afetzedeler için kolları sıvayan talebe ve hocalar, noksan olan mobilyaları üretmeye başladı. Dolap, çalışma masası, çocuk sandalyesi üreten talebeler, ayrıca gereksinim dinlenmeyen mobilyaları da restore ederek, gereksinim sahibi ailelere teslim ediyor.
“Talebelerimizin hepsi gönüllülük temeline dayalı olarak burada çalışıyorlar”
Borsa İstanbul Recepbey Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanı Şefi Yavuz Alpman, “Zelzele bölgesinde konutlarını, eşyalarını kaybetmiş ve devletimizin de takviyeleriyle Ferizli ilçemize yerleşen afetzedelerimizin gereksinimleri oluyor. Çalışma masaları, giysi dolapları, sandalyeler gibi mobilyaları biz burada üretip, yurttaşlarımıza dayanak emeliyle götürüyoruz. Talebelerimizin hepsi gönüllülük temeline dayalı olarak burada çalışıyorlar. Malzemeler ise mektep bünyesindekilerin dışında yurttaşlarımızın yollamış olduğu paralarla aldığımız malzemeler. Yurttaşlarımız evinde kullanmadığı veya değiştirme gereksinimi dinlediği mobilyaları da bize getirip, noksan olan kısımlarını biz burada bitirip yeniden depremzede yurttaşlarımıza teslim ediyoruz. Şuana kadar üç ailemize teslimat yaptık. Giysi dolabı, çalışma masası, sandalye gibi bu stil mobilyaların yapımını yapıp teslim ettik. Şuanda takribî 3 ailemize vereceğimiz üretim safhasında olan mobilyalarımız var, onları da talebeler bitirmeye çalışıyor. Dayanakta bulunan yurttaşlarımıza teşekkür ediyoruz, talebelerimize teşekkür ediyoruz. Çok güç koşullarda olan yurttaşlarımıza dayanak ediyorlar. Burada hem destekleşme hem de mesullük duyguları gelişmiş oluyor” dedi.
“Onlar mutlu olunca biz daha çok çalışmak istiyoruz”
Çalışma saatlerini önem vermediklerini aktaran 11. sınıf talebesi Tolga Kartal, “Depremzede dostlarımıza elimizden geldiği kadar dayanak ediyoruz. Dolap, bilgisayar masası, çalışma masası, kitaplık yaptık ve onların kurulumunu yaparak teslim ettik. Kesintisiz çalışmak istiyoruz. Saat bizim için ehemmiyetli değil, dayanak daha ehemmiyetli ve yarın bizim başımıza da gelebilir. Burada kendimiz kesip kendimiz topluyoruz ve kurulumunu da kendimiz yapıyoruz. Onların mutluluğu bizim için daha ehemmiyetli, onlar mutlu olunca biz daha çok çalışmak istiyoruz” diye konuştu.
“Başta çocuklarının sonrada onların suratı gülsün bizim tek isteğimiz o”
Borsa İstanbul Recepbey Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Uğur Aydın ise “Öncelikle mektep rehber hocamız, zelzele bölgesinden gelen yurttaşlarımızın konutlarına giderek, talebelerin gereksinimlerini soruyorlar. Ayrıca depremzede yurttaşlarımız kendi özel gereksinimleri olursa gardırop, çalışma masası, kitaplık gibi bunları hocamıza söylüyorlar. Bizlerde onlara göre tedarik etmeye çalışıyoruz. Zelzelenin ilk gününden itibaren talebelerimiz ve hocalarımız tam varlıklarıyla destekçi olmaya başka bir deyişle yüzyılın dayanışması dediğimiz destekleşmeye gönül birliğiyle katkı sağlamaya çalışıyorlar. Bunda da inanıyoruz ki, elimizden gelen her şeyi yaptık ve daha aşırısını da yapmaya hazırız. Hocalarımız bu hususta mesai mefhumu netlikle korumuyor. Bize depremzede yurttaşlarımızdan gereksinimleri bildirilsin ve onların en başta çocuklarının sonra da onların suratı gülsün. Bizim tek isteğimiz o” biçiminde konuştu. – SAKARYA