Kahramanmaraş merkezli zelzelelerin büyük tahribe neden olduğu Hatay’ın Antakya ilçesi İnönü Bulvarı Ekinci Mahallesi’ndeki Rönesans Rezidans da yerle bir oldu. Hatay Megakent Belediyesi Spor Kulübü’nde forma giyen Cemal Kütahya, dört aylık hamile eşi Pelin Kütahya, 5 yaşındaki oğlu Çınar Kütahya ve kaynanası Nurten Mutlu enkaz altında kaldı. Zelzelenin 8’inci gününde Cemal Kütahya ile oğlu Çınar’ın cenazelerine erişildi. Baba-oğulun cenazesi Konya’da toprağa verilirken, Pelin Kütahya ile annesi Nurten Mutlu’dan ise hali hazırda haber alınamadı.
Cemal Kütahya’nın kardeşi Gözde Kütahya, “Abim Hatay’a transfer olduğu için ailece oraya taşınmışlardı. Mayıs ayında kontratı bitince yine Antalya’ya döneceklerdi ama olmadı. Ağabeyim ve yeğenimizin cenazesine erişip onları defnettik. Ancak Pelin ve annesinden hiçbir haber yok. Artık ne yapacağımızı da öğrenmiyoruz. Sağlık Kurumulara baktık, Deoksirübo Nükleik Asit misalleri verdik, kayıp bülteni verdik ama netice alamadık. Usum hala almıyor. Cemal ve Çınar’a erişilebilmişken onlara nasıl erişilemez? Sanki yer yarıldı içine girdiler” dedi.
Zelzelenin olduğu gün enkazın başına giden Pelin’in eniştesi Serdar Yıldırım, “Zelzeleden sonra hemen Hatay’a gittim. Gittiğimde Rönesans Rezidans yan uyumuştu. Ardından da A2 blokta yangın çıktı. Müteahhit binanın mutfaklarını tüp olarak vazgeçmiş, odaları natürel gaz ısıtma yapmış. Enkazdan çok fazla tüp çıkardık. İlk üç gün patlamalar oldu, yangının şiddetini çoğaldırdı. Yangına ilk gün hiçbir biçimde müdahale edilemedi. Yalnızca dua edebildik. Sürekli olarak patlama sesleri geliyordu. Tüm hava boşlukları yanmıştı. Çok rakamda şahsın cansız vücuduna eriştik. 8’inci günün gecesinde ise Cemal ve Çınar’ı bulduk. Onlar molozların altında kaldığı için vücutları yangından etkilenmemişti” ifadelerini kullandı.
Pelin Kütahya ve annesi Nurten Mutlu’ya erişmek için her yolu sınadıklarını aktaran Yıldırım, “Orada çok makûs manzaralar vardı. Yalnızca biz değil, bizim gibi yakınına erişemeyen çok fazla insan var. Kimse bir şey söylemiyor. Bakmadığımız bir yer kalmadı. Naçar vaziyetteyiz. Bundan sonra ne yapacağımızı da sarihçesi öğrenmiyoruz. Kayıplarını arayan insanların oluşturduğu gruplar var. İnsanlar bebeklerini, yakınlarını bekliyorlar. Yetkililerden bizlere destekçi olmalarını istiyoruz. Lütfen bizlerin seslerini dinlesinler” diye konuştu.
Sizce Karadeniz gazı Türkiye’nin enerji alanındaki dışa bağımlılığını eksiltir mi?