Çanakkale’deki orman yangını: 575 hektar alan yangından etkilendi

Çanakkale’deki orman yangını: 575 hektar alan yangından etkilendi

Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda yer alan Eceabat ilçesine bağlı Kumköy köyü yakınlarında dün saat 16.05’te anızdan ormana sıçrayarak başlayan yangına müdahale, gün doğumuyla birlikte helikopter ve uçaklarla yoğunlaştı. Yangına, havadan ve karadan çok sayıda araç ve personelle müdahale ediliyor.

Ekipler, yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediyor. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Çanakkale’de dün saat 16.00 sıralarında başlayan yangını söndürme çalışmalarına ilişkin bölgede açıklama yaptı. Yumaklı, 73 arazöz, iş makinaları, bir gece görüş helikopteri ve 402 Orman Genel Müdürlüğü personeli başta olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da desteğiyle toplam 290 araç ve 970 personelle yangın söndürme çalışmalarının gece boyunca sürdüğünü kaydetti. Yumaklı, “Yangından etkilenen alanın yaklaşık 575 hektar olduğunu tahmin ediyoruz. Nihai olarak incelemeler bittiğinde kesin rakamları söyleyeceğiz. Bunun yaklaşık 340 hektarlık alanı orman, geri kalanı orman dışı bölüm” dedi.

Bakan Yumaklı, saat 05.45 itibarıyla 10 uçak ve 7 helikopterin de müdahale ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Sorunlu tek bir alan kaldı, şu anda arkadaşlarımız oraya yoğunlaşmış vaziyetteler. Halihazırda yangının ilerlemesi durduruldu. Enerjisi büyük ölçüde azaltıldı. Ancak rüzgar çok yoğun olduğu için şu anda tamamen kontrol altında diyemiyoruz. Karadan ve havadan arkadaşlarımızın hem kısmi müdahaleleri hem kontrolleri devam ediyor. İlerleyen saatlerde kontrol altına alındı haberini vereceğimizi umuyoruz.

Gece 02.30 civarında Gelibolu Değirmendüzü köyünden bir yangın haberi aldık. Oldukça ciddi bir alanda ve çok şiddetli bir rüzgarla birlikte başlayan bu yangın için maalesef güçlerimizi bölmek zorunda kaldık. Ancak oraya da çok yoğun bir müdahale ile iki saat içerisinde yangın da kısmen kontrol altına alınmıştı, an itibarıyla orada da herhangi bir sorun olmadığını ve yangın kontrol altına alındığını söylemek istiyorum.”

Exit mobile version