Herkes bu böceği avlamanın peşinde fakat cezası 100 bin TL! Kendi ağırlığının yüzlerce katını taşıyabiliyor

Herkes bu böceği avlamanın peşinde fakat cezası 100 bin TL! Kendi ağırlığının yüzlerce katını taşıyabiliyor

Selman Karatoprak, daha sonra, böceğin fotoğrafını çekerek, ailesi aracılığıyla Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Görevlisi Mustafa İlçin’e ulaştırdı. Böceği ilk kez gördüğünü belirten Selman Karatoprak, şunları söyledi:

“Arkadaşlarımla oynadıktan sonra eve dönerken, şöyle farklı bir böcek gördüm. Eve gelip babamın telefonundan araştırmaya başladım. Adının gergedan böceği olduğunu öğrendik. Bu böcek kendi ağırlığının kat kat fazlasını taşıyan bir böcek türüymüş. Böceği yeniden doğaya salacağım.”

Böcek daha sonra doğal ortamına bırakıldı.

Selman Karatoprak

Dr. Mustafa İlçin, gergedan böceğinin güçlü bir yapıya sahip olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Halk arasında gergedan böceği olarak bilinen bir tür olup, oldukça spesifik bir yapıya sahiptir. Erkek böceklerde boynuzumsu bir yapısı vardır. Dişileri ise boynuzsuz bir yapıya sahiptir. Genel itibariyle 20-60 milimetre arasında uzunlukları vardır.

Gergedan böceğimiz, kendi boyutunun 850 katından daha fazla yük kaldırabilme potansiyeline sahiptir. Oldukça güçlü bir böcektir. Kanat yapısı elitradır. Elitra kanat yapısına sahip olan böceklerin de tabii böyle bir güçlü yapıya sahip olduğunu da ayrıca ifade etmek mümkün.”


Dr. Mustafa İlçin

Exit mobile version