Üreticinin satamadığı meyveyi belediye alıp bedava dağıtacak! Hem üreticinin hem halkın yüzü güldü

Üreticinin satamadığı meyveyi belediye alıp bedava dağıtacak! Hem üreticinin hem halkın yüzü güldü

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Veysel Danacıoğlu, satın alınan karpuzların teslimi için Akalan Mahallesi’nde üreticilerle bir araya geldi. Danacıoğlu, üreticilerin yaşadığı sıkıntıları göz önünde bulundurarak, “Karpuz üreticilerimizin çok zor durumda kaldığını gördük. Üreticilerin elinde kalan karpuzları satın alarak yoksul ve dezavantajlı vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Bundan sonra mevsimine göre üreticinin elinde kalan hangi ürün olursa satın alıp, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtacağız” şeklinde konuştu.

Akalan Mahalle Muhtarı Ahmet Çakmakçı, üretim maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle üreticilerin büyük sıkıntılar yaşadığını belirtti. Başkan Çavuşoğlu’nun bu duruma duyarsız kalmayarak çiftçilere destek olduğunu ifade eden Muhtar Çakmakçı, Büyükşehir Belediyesi’nin üreticilere can suyu olduğunu vurguladı. Karpuz üreticisi Mehmet Bayındır ise, yüksek maliyetler ve düşük ürün fiyatları nedeniyle zarar ettiklerini belirterek, Başkan Çavuşoğlu’nun üreticilere verdiği destek sözünü tuttuğunu ve çiftçilerin yanında olduğunu kaydetti.

Üretici Şahin Acar, maliyetlerin yüksekliği nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını ve Acıpayam Belediye Başkanı Levent Yıldırım ile Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun kendilerine destek sunduklarını belirtti. Acar, Başkan Çavuşoğlu’na alım desteği için teşekkürlerini iletti. Akalan Kavun Karpuz Pazarı’ndan satın alınan karpuzlar, tırlarla Denizli merkeze taşındı ve kentin çeşitli bölgelerinde ücretsiz olarak halka dağıtılacak.

Exit mobile version