Elektrikli aracı olanlara müjde: Bu şarj istasyonuyla 10 dakikada 600+ km şarj mucizesi!

Elektrikli aracı olanlara müjde: Bu şarj istasyonuyla 10 dakikada 600+ km şarj mucizesi!

Elektrikli otomobil sektörünü uçuracak teknoloji paylaşıldı. Bu şarj istasyonu saniyede 1 kilometre dolduruyor. Elektrikli otomobillerde şarj sorununun kalkmasıyla içten yanmalı otomobillere veda edin. İşte tüm detaylar…

Çinli elektrikli araç üreticisi Xpeng, elektrikli araç sektöründe yeni bir çığır açıyor! S5 adını verdiği devrim niteliğindeki yeni nesil DC şarj ünitesiyle, elektrikli araçların en büyük sorunlarından biri olan şarj süresini dramatik bir şekilde kısaltıyor.

800 kW’a kadar çıkabilen şarj gücüyle donatılan sıvı soğutmalı S5 ünitesi, elektrikli araçlara saniyede bir kilometreden fazla menzil kazandırıyor. Bu da 10 dakikalık bir şarjla aracınıza 600 kilometreden fazla menzil ekleyebileceğiniz anlamına geliyor. Yani dakikada 60 kilometreden fazla menzil kazanımı söz konusu! Bu inanılmaz hız, elektrikli araçların uzun yolculuklarda da içten yanmalı motorlu araçlara ciddi bir rakip haline gelmesini sağlayacak.

Xpeng, halihazırda Çin genelinde 1.000’den fazla yüksek hızlı şarj istasyonuna sahip. Şirket, 2026 yılına kadar bu sayıyı 4.500’e çıkarmayı hedefliyor. Bu da elektrikli araç kullanıcılarının daha rahat ve hızlı şarj imkanına sahip olacağı anlamına geliyor.

Exit mobile version