1 hafta boyunca tek tek elle ekiliyor, toplamak için 2 ay bekleniyor! Yeşil altından altın değerinde ürünler çıkıyor

1 hafta boyunca tek tek elle ekiliyor, toplamak için 2 ay bekleniyor! Yeşil altından altın değerinde ürünler çıkıyor

Tarım sektöründe yeşil altın olarak anılan biber hasadı Yenişehir’de devam ediyor. Tarlaya inen Çiftçiler binlerce dönüm araziyi bereketlendirmek için dikim işlemlerini sürdürüyor. Yenişehir köprü Hisar köyünde biber dikim heyecanı yaşayan Çiftçi İbrahim Ediz, “ her ürünü büyük emeklerle ürettiklerini söyledi. Bir haftalık dikim sürecinin ardından fidelere can suyu verileceğini söyleyen Ediz, ardından ürün almak için 2 aylık yoğun bir sürecin içerisine gireceklerini belirtti. Her ürünü el emeği ve göz nuru ile yetiştirip sofraları taşıdığını belirten Ediz, 2 ayın sonunda toplanan ürünlerin pazarlanacağını dile getirdi.

Tarım sektöründeki en büyük problemlerin başında işçi sorunu geldiğini belirten Ediz, “Zaten var olan işçi sorunu, ürünlerin hasat zamanında daha da büyüyor. Bu sorundan dolayı çiftçilerimiz, ürünlerini ortakçıya vermek zorunda kalıyorlar. Çiftçi arkadaşlarımızın daha planlı ekim ve dikim yapmaları gerekiyor. Yoksa kendi tarlasında işçi durumuna düşebiliyorlar” dedi.

Yenişehir’de yapılan tarım faaliyetlerinin çoğunlukla ihracata gönderildiğini dile getiren İbrahim Ediz, özellikle Avrupa’ya gönderim sağlandığını belirterek çiftçilerin daha bilinçli bir şekilde tarım çalışması gerçekleştirdiğini vurguladı. Edis tüm ürünlerin doğal olduğunu belirterek gönül rahatlığıyla tüketilecek ürünlerin sofralara ulaştığını aktardı.

Exit mobile version