1 milyonu yola çıktı geliyor! O ilimize akın edecekler, tasını tarağını alan yola düştü

1 milyonu yola çıktı geliyor! O ilimize akın edecekler, tasını tarağını alan yola düştü

Kavaloğlu, FTI’nin iflasının özellikle Alman turistlerin gelişini etkilediğini vurguladı. FTI’nin Türkiye’ye 1 milyon turist getirdiğini ve iflas ettiği tarihte yalnızca Antalya’ya satılmış 370 bin rezervasyon bulunduğunu belirtti. Kavoğlu, “Almanların özellikle FTI’ın iflasıyla birlikte ve Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Almanya’da yapılması sebebiyle haziranın ikinci yarısı, temmuzun ikinci yarısı arasındaki bir dönemde Almanların gelişlerinde azalma oldu. FTI, Türkiye’ye 1 milyon turist getiriyordu. 3 Haziran’da iflas ettiğinde sadece Antalya’ya satılmış 370 bin kişilik rezervasyonu vardı. Almanya’daki sigorta şirketi biraz ağırdan aldığı için açıkçası temmuz ayının üçüncü haftası itibarıyla paraları geri ödemeye başladı. Ve bu anlamda 370 bin kişinin tamamı tercihen Antalya’ya gelemedi” diye konuştu.

Sigorta şirketlerinin geri ödemelere başlamasıyla birlikte, eylül ve ekim aylarında rezervasyonlarda artış görüldü. Kavaloğlu, bu iki ayda Antalya’ya 1 milyonun üzerinde Alman turist beklediklerini söyledi. Ayrıca, ekim ayında hem hava şartlarının uygun olması hem de Avrupa’daki tatil dönemlerinin çakışması sayesinde Antalya’nın güzel bir sezon kapanışı yapacağını dile getirdi.

Kavaloğlu, iklim şartları elverişli olduğu sürece kasım ve aralık aylarında da Antalya’nın cazip bir destinasyon olarak kalacağını belirtti. Özellikle Avrupa ve Rusya’daki tur operatörlerinin uçak kapasitelerini artırmaya devam etmeleri, turizm sezonunun uzamasına katkı sağlıyor. Bu doğrultuda, kış ayları için de umutlandıklarını söyleyen Kavaloğlu, FTI’nin kış sezonunda yaptığı operasyonların yerini doldurmayı hedeflediklerini ekledi.

Exit mobile version