1.sınıf ve 5.sınıf kuraları ne zaman çekilecek? MEB açıkladı: E-Okul üzerinden kontrol edebilirsiniz

1.sınıf ve 5.sınıf kuraları ne zaman çekilecek? MEB açıkladı: E-Okul üzerinden kontrol edebilirsiniz

Bu yıl, 1. sınıf ve 5. sınıf öğrencilerinin sınıf ve öğretmenleri, kura yöntemiyle belirlenecek. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, sınıf belirleme kura çekimleri 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kura sonuçları, Millî Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi üzerinden sorgulanabilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı, kura çekimleriyle ilgili gerekli tedbirlerin alınması için valiliklere yazı gönderdi. Yazıda, Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 11. maddesi ve ilgili hükümler hatırlatıldı. Buna göre:

Öğrencilerin 1. sınıf ve 5. sınıf şubeleri, e-Okul sistemi üzerinden belirlenirken, Millî Eğitim Bakanlığı’nın “İlkokul 1. Sınıf Şubeleri ile Sınıf Öğretmenlerinin ve Ortaokul 5. Sınıf Şubelerinin e-Okul Üzerinden Belirlenmesine İlişkin Yönerge” hükümlerine göre işlemler yürütülecek. Bu yönerge doğrultusunda, şube ve öğretmenlerin kura ile belirlenmesi süreci şeffaf bir şekilde gerçekleştirilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı, kura çekimi öncesinde yapılması gereken işlemlere de dikkat çekti. Yönergenin 8. maddesinde belirtilen iş ve işlemler, zamanında ve doğru şekilde yapılmasının önem taşıdığı ifade edildi. Bu nedenle velilerin ve okul yönetimlerinin belirtilen tarihlerdeki işlemleri takip etmeleri büyük önem taşıyor.

Exit mobile version