2025 bu mesleklerin yılı olacak! Bunları yapan parayı kıracak

2025 bu mesleklerin yılı olacak! Bunları yapan parayı kıracak

İşte 2025’in dünyasını şekillendirecek yedi büyük trend:

Mevcut yapay zeka teknolojileri, önceden belirlenmiş parametreler doğrultusunda çalışırken, AGI (Artificial General Intelligence) insan beyninin tüm bilişsel yeteneklerine sahip bir yapay zeka modeli olacak. Posta’da yer alan habere göre; temel hedefi, kendi kendine öğrenme yeteneğiyle insan zekasını taklit edebilmek olan AGI, yeni bilimsel keşifler yapmak, hastalıkları iyileştirmek ve yeni ürünler geliştirmek gibi her alanda kullanılacak. 2025’te AGI’nın ilk adımlarını atması bekleniyor.

Beyin-Bilgisayar Arayüzleri (BBA) olarak adlandırılan bu teknoloji, engelli bireylerin sadece düşünerek bilgisayarları, tekerlekli sandalyeleri ya da protezleri kontrol etmelerine olanak tanıyacak. Geliştirme aşamasında olan bu teknoloji, 2025’te daha somut örneklerle karşımıza çıkacak.

Temizlik, güvenlik, yemek ve eğlence gibi alanlarda önemli bir yardımcı olacak otonom ev robotları, 2025 yılı ile birlikte hızla yaygınlaşacak. Bağımsız hareket edebilen bu robotlar, günlük ev işlerinde büyük bir konfor sağlayacak ve verimliliği artıracak.

2025 yılı sonlarında 6G teknolojisinin pilot çalışmaları başlayacak. Bu teknolojiyle holografik telefon görüşmeleri mümkün olacak. Gelişmiş kameralar ve derinlik sensörleri sayesinde kullanıcıların üç boyutlu görüntüleri yakalanacak ve görüştüğümüz kişilerin üç boyutlu yansımaları karşımızda belirecek. Şu anda Güney Kore ve Çin, 6G teknolojisinin denemelerini yapıyor.

GPS ve yapay zeka ile yönlendirilen traktörler, meyve ve sebzeleri hasat eden robotlar ve tarım makineleri 2025 ile birlikte hızla yaygınlaşacak. Gelişmiş ülkeler arasındaki sıkı rekabet, bu teknolojinin fiyatını makul seviyelere çekecek ve böylece tarımda üretim ve verimlilik ciddi oranda artacak.

Exit mobile version