2025 Yılının En Popüler Bebek İsimleri: Farklı, Değişik, Anlamlı Kız ve Erkek Unisex Bebek İsimleri

2025 Yılının En Popüler Bebek İsimleri: Farklı, Değişik, Anlamlı Kız ve Erkek Unisex Bebek İsimleri

Ebeveynler, çocuklarının ömür boyu taşıyacağı isimlerin hoş bir melodiye sahip olmasına dikkat ediyor. Anne babalar aynı zamanda, bebek isimlerinin nadir ve özgün olmasını, hatta daha önce duyulmamış seçenekler arayışında olduklarını da belirtiyorlar. Bunun yanı sıra, bazı aileler cinsiyetten bağımsız olarak unisex isimleri tercih etmeyi düşünüyor. Ancak, isimlerin estetiği kadar anlamlarının da değer taşıdığına inanıyorlar.

İşte 2025 yılının en popüler, en farklı, değişik, yeni ve anlamlı unisex bebek isimleri…

Adal: “Adın yayılsın, ün kazan” anlamında bir ad.Adar: Erginlik, olgunluk. 2. Süre, zaman. 3. Arkadaş, taraftar, omuzdaş, yandaş. 4. Mart ayı.Ahsa: Arabistan’ın Kuveyt-Katar kısmına verilen isim.Ahter: 1. Yıldız. 2. Talih, şans, uğur.Akarsu: 1. Yeryüzünde, yer altında belirli bir yatak içinde, eğim boyunca sürekli veya zaman zaman akan su.2. Tek sıra elmastan gerdanlık.Akel: 1. Doğru, dürüst işler yapan kimse.2. Eli uğurlu olan kimse.Aksu: Kayalardan sızan tatlı ve berrak su.Akşın: 1. Az beyaz, beyazımsı.2. Kıllarında ve gözlerinde bazen de derisinde doğuştan boya maddesi bulunmadığı için her yanı beyaz olan hayvan veya insan.Alkış: Hayırlı dua.Altın: 1. Parlak sarı renkte, kolay işlenen, değerli paslanmaz maden. 2. Üstün nitelikli, değerli kimse.Altınay: Üstün nitelikli, değerli kimse.Amaç: Erişilmek istenen sonuç, maksat, gaye, hedef.Andaç: 1. Armağan.2. Evlat, nesil. 3. Ün, şöhret. 4. Eş, denk.Anka: Masallarda adı geçen ve gerçekte var olmayan büyük bir kuş.Aral: 1. Birbirine yakın adaların oluşturduğu topluluk, takımada. 2. Sıradağlar.Aran: 1. Kuytu, sıcak yer. 2. Yayla. 3. Düzlük, ova, kışlak. 4. Ilımlı, uyumlu, uygun.Araz: 1. Esenlik, mutluluk. 2. Sel, akıntılı su. 3. Bir tür ot. 4. Soğuk. 5. Belirti, işaret.Arem: Çölde bilinçli şekilde birileri tarafından konulan hedef, nişan.Aren: Farsça: Parlak renkteki kum tanesi. Hititçe: IşıkArın: 1. Temiz, arı, saf. 2. Alın. 3. Yüz, cephe, dağların, tepelerin yüzü.Armağan: 1. Birini sevindirmek, mutlu etmek için verilen şey, hediye. 2. Ödül. 3. Bağış, ihsan.Asalet: 1. Soyluluk.2. Bir görevi yüklenmiş olma, o görevin sahibi olma.Aşkın: 1. Belli bir süreyi aşmış, ötesine geçmiş.2. Benzerlerinden üstün.3. Çok, fazla.Atlas: Yüzü parlak, sık dokunmuş bir tür ipekli kumaş.Avşar: Afşar.Ay: 1. Yer yuvarlağının uydusu olan gök cismi, kamer. 2. Yılın on iki bölümünden her biri. 3. Güzel, parlak, nurlu.Aydeniz: Ay gibi güzel, deniz gibi coşkulu olan.Aydinç: Ay gibi dinç olan.Aygün: Ay gibi güzel, güneş gibi parlak olan.Aysal: Ay gibi, aya benzeyen.Azer: Ateş.

Bala: Yavru, çocuk.Balkır: 1. Parıltı, ışıltı, ışık. 2. Şimşek.Barkın: 1. Yolculuk eden, yolcu, gezgin.2. Kendisini yolundan hiçbir şeyin alıkoymadığı yolcu.Bediz: 1. Süs, bezek, nakış. 2. Resim, heykel, şekil.Bereket: 1. Bolluk, gürlük, ongunluk. 2. Yağmur.Berin: 1. En yüksek, çok yüce. 2. Soylu.Berka: Şimşek.Beyhan: Sır saklamayan, aklındakini ve yüreğindekini hemen söyleyen.Bilge: Bilgili, iyi ahlaklı, olgun ve örnek kimse.Bilgi: Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek.Biray: Ay gibi tek, eşsiz.Bircan: Çok sevimli, cana yakın.Birdal: YardımseverBirsel: Hareketli, canlı.Buluş: İlk kez yeni bir şey yaratma, icat.Burçak: Baklagillerden, taneleri yem olarak kullanılan bir bitki.Bükre: 1. Erken. 2. Sabah vakti.

Canay: Şirin, tatlı kimse.Candaş: Dost, arkadaş, yoldaş.Candeğer: Uğrunda can verilecek kadar güzel, değerli, sevilen.Canel: İçten, candan uzatılan el, dostluk eli.Canfeza: Türk müziğinde çok az kullanılmış bir birleşik makam.Canöz: Kişinin özü.Cansel: Özü taşkın olan kimse.Cansu: Can suyu, yaşam veren su.Cemre: Şubat ayında birer hafta aralıklarla önce havada, sonra suda ve en son toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık yükselişi.Cevher: Bir şeyin özü, maya, gevher.Cihan: Evren. Dünya.Cihannur: Dünyayı aydınlatan, nurlu, ışıklı.

Exit mobile version