24 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 24 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

24 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 24 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 334 gündür devam eden saldırılarına ilişkin güncel bilgileri paylaştı. Son 48 saat içinde Gazze’nin farklı bölgelerine yapılan beş saldırıda 69 sivilin yaşamını yitirdiği, 212 Filistinlinin ise yaralandığı bildirildi. 7 Ekim’de başlayan saldırılardan bu yana toplam can kaybının 40 bin 334, yaralı sayısının ise 93 bin 356 olduğu ifade edildi.

Hamas, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki bölgelerin tahliye edilmesini talep etmesinin ardından Birleşmiş Milletler’e (BM) ve uluslararası topluma Gazze’deki sivillere koruma sağlaması çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi. Erdoğan “HIZIRREİS denizaltımızı 2025 yılında, MURATREİS denizaltımızı da 2026 yılında hizmete almayı planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Topraklarımızda huzur içinde yaşamak için hem Mavi Vatanımızda hem uzak coğrafyalarda güçlü ve etkin bir donanmaya sahip olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. HIZIRREİS denizaltımızı 2025 yılında, MURATREİS denizaltımızı da 2026 yılında hizmete almayı planlıyoruz” dedi.

İki ilde denize girmek yasaklandı!

Olumsuz hava şartları nedeniyle Trabzon ve Giresun valilikleri, vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyardı. İki ilde de bugün ve yarın için beklenen şiddetli rüzgarın dalgaları yükselteceği ve can güvenliğini tehlikeye atacağı belirtildi.

Arzu Erdem, MHP’den isitifa etti!

MHP eski Milletvekili Arzu Erdem, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Erdem, parti içinde çalışmalarından rahatsız olanların olduğunu belirtti.

Exit mobile version