3. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

3. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı (TDPV) tarafından hazırlanan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 3. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışmaları Ödül Töreni Programı Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda yapıldı.

Açılış konuşmasını Türk Dünyası Parlementerler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdullah Çalışkan yaptı.

Amaçlarının Ahilik kültürünü çocuklardan itibaren aktarmak olduğunu ifade eden Çalışkan, ilkokul ve ortaokul çağından itibaren bu kültürü aktarmanın önemine vurgu yaptı.

Ahiliğin dünyaya ekonomik bir model olarak olarak sunulacak bir sistem olduğunu aktaran Çalışkan, dünyada kapitalizmin geldiği noktaya değinerek Ahiliğin önemine vurgu yaptı.

“Gazze’de olanları görüyoruz” diyen Çalışkan, Türkiye’nin mazlumun yanında olduğunu ve Türk Dünyası’nın birlik içinde olması gerektiğini söyledi. Çalışkan, bu birlik için çok çalışmak zorunda olduğuklarını ifade ederek,, “Biz vakıf olarak bunu yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz!” dedi

Konuşmanın ardından Ahilik Tanıtım Filmi gösterilerek Ahiliğin özellikleri anlatıldı.

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran konuşmasında, Ahilik kültürüne vurgu yaparak düzenlenen yarışmanın önemine değindi.

Ahiliğin kaybedildiğine değinen Gürsel Baran, bu kültürün yaşatılması için ATO olarak büyük gayret içinde olduklarını söyledi. Baran, başta ekonomi olmak üzere yaşanan bir çok sıkıntının Ahilik Kültürünün eksikliğinden kayaklı olduğunu ifade etti.

Exit mobile version